fbpx
Zelf vitamine c maken met amla poeder

Zelf natuurlijke vitamine C maken met Amla poeder

​​Het is vaak beter om vitamine C binnen te krijgen uit bronnen van natuurlijk voedsel in plaats van chemisch geïsoleerde stoffen. Lees hier meer over in ‘Amla poeder natuurlijke vitamine C‘. Amla kan je ook gebruiken om amla olie te maken.

Dit recept gaat over het maken van je eigen vitamine C pillen met kruiden, zoals Amla poeder. Deze kleine pillen zijn niet alleen rijk aan natuurlijke vitamine C maar ook hoog in een overvloed aan belangrijke voedingsstoffen die in synergie werken met de vitamine, waardoor deze pillen in tegenstelling tot synthetische vitamine C wel worden geabsorbeerd door het lichaam.

Zelf vitamine c maken met amla poeder

Waarom natuurlijke vitamine C maken met Amla poeder?

​De natuurlijke vitamine C wordt gemaakt van de vrucht van de Amla boom (Indiase kruisbes). De Amla boom komt voor in India.

Amla poeder staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine C, hoewel het ook andere belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals bioflavonoïden, flavonoïden en polyfenolen en aminozuren.

Amla bevat twintig tot dertig keer meer vitamine C dan sinaasappelen, wat maakt dat amla een superfood is. De synergistische werking is één van vele mogelijke verklaringen voor de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding die niet kunnen worden gekopieerd door synthetische of geïsoleerde vitamines.

Hoeveel vitamine C bevat elke vitamine C pil? Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Daarom is het een goed idee om een verscheidenheid van vitamine C bronnen in je dieet te gebruiken.

Deze Amla pillen hebben een goede hoeveelheid natuurlijke vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen.

​Recept vitamine C met Amla poeder maken

​Het is eenvoudig te maken en als je zelf natuurlijke vitamine C maakt weet je zeker dat het geen conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen bevat.

Ingrediënten:
• 3 eetlepels Amla poeder 
• 1 eetlepel Citroenschil poeder (optioneel)
• Beetje honing

Bereidingswijze:
Meng het amla poeder met de honing tot een vaste massa. Het mag niet te vochtig of plakkerig zijn. Maak van het mengsel ongeveer 40 kleine balletjes. Deze balletjes kan je rollen in citroenschil poeder of als je dat niet hebt in Amla poeder. Bewaar de balletjes in een luchtdichte verpakking.

Gebruik:
1-2 balletjes per dag bij een maaltijd met ruim water innemen. Vitamine C wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Maar de rol als een antioxidant is waar vitamine C het meest om bekend staat.

Als krachtige antioxidant staat deze vitamine bekend dat het de schade veroorzaakt door vrije radicalen kan blokkeren. Na verloop van tijd, kan schade door vrije radicalen veroudering versnellen en bijdragen aan de ontwikkeling van hart-en vaatziekten en andere problemen.Heb je vaak last van stress of als je rook, dan heeft je lichaam extra vitamine C nodig.