fbpx

Weerstand thee maken

Welke immuunversterkende kruiden kan je gebruiken om een weerstand thee maken?

Herfst en winter is vaak het moment om ziek te worden, hoewel het op elk moment van het jaar kan gebeuren.

Gelukkig zijn er enkele geweldige kruidengeneesmiddelen, die ons kunnen helpen het ergste te doorstaan.

Weerstand thee maken

Hoewel er veel verschillende kruiden zijn die goed zijn voor het stimuleren van je immuunsysteem, ga ik het hebben over vijf van mijn favorieten hier.

Wanneer je die vijf met elkaar mengt, krijg je een krachtige, maar toch smakelijke, immuunversterkende kruidenthee. Pak een beker.

Immuunversterkende kruiden-thee-ingrediënten

Vlierbes

Ik hou van vlierbessen om verschillende redenen. Ten eerste zijn ze superleuk om te plukken en ik ben dol op het maken van vlierbessenwijn. Ze hebben ook krachtige voordelen voor het stimuleren van het immuunsysteem en zijn perfect om ze te veranderen in een medicinale siroop of tinctuur.

Vlierbessen worden vaak gebruikt om verkoudheid, bronchitis en andere aandoeningen aan de bovenste luchtwegen te bestrijden. Ze zijn extreem rijk aan antioxidanten en hebben sterke antivirale eigenschappen. Ze hebben ook een mooie smaak, wat niet onbelangrijk is.

vlierbessenboom

Amla

Amla is extreem rijk aan vitamine C, een van de hoogste natuurlijke bronnen, wat geweldig is voor het immuunsysteem. Ze zijn ook zeer rijk aan antioxidanten en kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid.

Amla heeft meerdere toepassingen en het geeft de thee een heerlijke smaak.  Ze kunnen kunnen worden verwerkt tot een heerlijke siroop of tinctuur.

Amla

Echinacea

U hebt waarschijnlijk al gehoord van de immuunversterkende voordelen van echinacea en het is zeker niet een die u wilt negeren.

Echinacea stimuleert de algehele activiteit van de cellen die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van infecties en maakt onze eigen immuuncellen efficiënter bij het aanvallen van bacteriën en virussen. Het is bekend om de duur van verkoudheid en griep te verkorten.

Gebruik Echinacea wortel voor een krachtige tinctuur, maar je kan er ook een infusie van maken. Het heeft een beetje een bittere smaak, maar werkt goed in combinatie met andere, beter smakende kruiden.

Astragalus

Astragalus-wortel is een krachtig kruid dat wordt gebruikt om de immuniteit na verloop van tijd te versterken. Het is er een die indien nodig voor langere tijd kan worden ingenomen. Het wordt ook vaak gecombineerd met echinacea voor een korte boost in immuniteit.

Astragalus is een adaptogeen dat rijk is aan antioxidanten en een geweldig kruid dat je altijd bij je moet hebben.

Gember

Ik drink elke ochtend gember in mijn thee! Ik hou van de pittige, scherpe smaak die het geeft en ik geloof dat het een van de redenen is van waarom ik zelden ziek word. Het kan worden gemaakt in een geneeskrachtige geneeskrachtige siroop, of gefermenteerd om smakelijke ginger ales te maken.

Gember is antiviraal, antimicrobieel en een immuunstimulator. Het activeert T-cellen die belangrijk zijn voor het immuunsysteem, en is ook decongesting en goed voor keelpijn.

Immuunversterkend kruiden theemengsel Recept

Het maken van deze kruidentheemengeling is eenvoudig. Over het algemeen doe ik ongeveer gelijke delen van elk gedroogd kruid, en ik bewaar wat in een potje zodat ik altijd wat bij de hand heb.

immuunversterkende thee

Hoe maak je weerstand thee?

Om de thee te maken, breng 1-2 eetlepels van het theemengsels per kopje water aan de kook en laat het geheel tot een halfuur of langer sudderen. We maken er een kruidengeneesmiddel van door een afkooksel te maken. Dat wil zeggen, hoe langer je kookt, hoe sterker de thee zal zijn.

Drink 1-3 keer per dag als je het begin van een ziekte voelt aankomen, of zelfs als je het gevoel hebt dat je in een situatie bent waarin je immuunsysteem hebt aangetast, zoals een lange vliegtuigrit.

Gebruik indien nodig tot maximaal 2 weken indien nodig.

Het beste deel van deze immuunversterkende kruidenthee is dat het eigenlijk goed smaakt! De combinatie van vlierbessen, amla en gember geeft het een mooie bessensmaak met een zoete en pittige werking van de gember. Het is een traktatie om te drinken.

Heb je ooit een immuunversterkende kruidentheee gemaakt?

Kruidengeneesmiddelen voor verkoudheid en griep

Deze immuunversterkende kruidenthee is de perfecte natuurlijke remedie om bij de hand te hebben tijdens het koude en griepseizoen.

Het is een eenvoudige mix met kruiden die het immuunsysteem stimuleren – perfect om een zere keel te verzachten, koude- en griepverschijnselen te verlichten, en nog veel meer.

Ingrediënten
4 el gedroogde vlierbessen
4 eetlepels amla
4 eetlepel echinacea wortel
4 eetlepels astragalus
4 el gedroogde gember

Bereiding
• Combineer alle kruiden in een potje. Meng het goed met een lepel.
• Combineer 1-2 eetlepels  per 1 kopje water in een kleine pot.
• Laat het 30 minuten sudderen. Zeef en geniet van de smakelijke thee.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties