fbpx

Wat is reiki behandeling

​Wat is reiki behandeling en werkt het ook?

​Wat is reiki behandeling, zal hand oplegging op je lichaam echt helpen om je lichaam en geest te kalmeren?

Stroomt de energie echt door de handen van de reiki master naar de plekken in mijn lichaam waar ik deze energie het meest nodig heb?

Nou, ik stond op het punt om het uit te vinden. Ik heb mij altijd al aangetrokken gevoeld tot oude wetenschappen van genezing, dus toen Rowena me had uitgedaagd om haar Reiki behandeling te proberen, heb ik het geaccepteerd.

Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse woorden. Rei betekent “Geest of Ziel” en Ki “levensenergie”. Dus Reiki is eigenlijk “universele levensenergie.” Het is tegenwoordig erg populair omdat het geen bijeffecten kent en omdat er geen moeilijke technieken gebruikt hoeven te worden.

Reiki behandeling van Rowena

​Rowena, een Reiki master, zegt: ‘Reiki is gebaseerd op kosmische energie. Deze energie wordt ‘ki’ in het Japans genoemd, ‘prana’ in het Indiaas of ‘chi’ in het chinees. Het zorgt ervoor dat tekorten aan deze energie in het lichaam worden opgeheven zodat je weer in balans wordt gebracht’.

Ik had gelezen dat het was als het zoeken naar goddelijke interventie voor het weg wassen van spanning en het helpt bij het verlichten van lichamelijke en geestelijke pijn.Bij Reiki worden de handen op of boven de energiecentra of Chakra’s van de ontvanger gehouden.

Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam waardoor de levenskracht stroomt. De chakra’s liggen in het energieveld, de aura. Het Aura is een energieveld wat om je fysieke lichaam heen zit.

Dit verwijst naar de energie in en rondom alle levende vormen.Het woord chakra komt uit het oude Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel van licht’. Elke chakra correspondeert met veel verschillende kwaliteiten.

Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en onze emoties. Weinig aan deze energie leidt tot een grotere kans op ziekten en het vertraagt ook het herstel.

Rowena instrueert me op mijn rug liggen. Ze legt uit dat Reiki wordt gedaan zonder dat de persoon zich hoeft uit te kleden en legt mij de verschillende handposities uit. Terwijl zij haar handen op mijn schouder plaatst, voel ik die plek warm worden.

Tijdens de Reiki behandeling geeft Rowena energie door via haar handen. De pijn bij mijn schouders neemt af. Ik realiseer dat ik geniet van de hele ervaring en het is hemels.

Hoe werkt een Reiki behandeling?

​Wat doe je als je hoofdpijn hebt of je schouders doen pijn? Dan leg je je hand op je hoofd of de schouders. Herken je dit? Aangetoond is dat uit onze handen een natuurlijke levensenergie stroomt die pijn vermindert of zelfs helemaal oplost. Zo werkt een Reiki behandeling.

Als je lichamelijk ongemak ervaart, dan is er geen balans op fysiek niveau. Een Reiki behandeling geeft extra energie aan het lichaam. Met deze extra energie zal het lichaam aan het herstel beginnen.

Je lichaam heeft het vermogen zichzelf te helen. Dit vermogen heb je ook en je gebruikt het iedere dag, bijvoorbeeld in je slaap en bij het herstellen van (schaaf)wonden.De Reiki master zal je niet genezen. Je lichaam en zijn energiesysteem doen dat zelf.

Je hoeft niet te vertellen wat jou klachten zijn, want bij een Reiki behandeling wordt geen diagnose gesteld. Dat is maar goed ook, want alleen een arts mag dat doen.

Omdat Reiki ook op geestelijk niveau werkt wordt het ook toegepast bij hoofdpijn of als je niet lekker in je vel zit.

Tijdens de Reiki behandeling voel ik mij steeds meer ontspannen. Na de behandeling, die 30 minuten duurt, voel ik me alsof ik wakker wordt na een goede nachtrust.Wil je ook een Reiki behandeling van Rowena?

Rowena past Reiki alleen toe op vrouwen. Ben je een vrouw, dan kan je haar bellen op het nummer: 061-0069697 of stuur haar een mail : rambha05@gmail.com.

Photo by anomalous4