fbpx
wasnoten gezicht reinigen

Wasnoten gezicht reinigen

Wasnoten gezichtsreiniger is een diep hydraterend reinigingsmiddel en is ideaal voor de vette, gevoelige, droge, jeukende en rijpere huid. Het werkt op dezelfde manier als de oil cleansing method, maar met toevoeging van het ayurvedische poeder: wasnoten of zeepnoten (Sapindus Mukorossi).

Om je gezicht te reinigen van vuil, make-up, luchtverontreinigende stoffen, overtollig talg kan je liever een op olie gebaseerd reinigingsmiddel gebruiken.
Maar de toevoeging van wasnoten poeder zal de effectiviteit als reinigingsmiddel vergroten, omdat het van nature voorkomende saponine bevat.

Dat wilt zeggen dat het als zeep reageert, maar dan zonder de schadelijke ingrediënten.
Wasnoten poeder zal tevens fungeren als een milde scrub en zal dode huidcellen en onzuiverheden verwijderen. Om het lichaam te scrubben kan je een zoutscrub gebruiken.

Ingrediënten wasnoten gezichtsreiniger:

Wasnoten poeder: Wasnoten zijn afkomstig uit India en Nepal en het groeit aan de Sapindus Mukorossi boom. Ze bevatten van nature zeep of saponinen.

Als je het toevoegt aan water reageert het als zeep. Het is een populair ingrediënt in Ayurvedische shampoos en reinigingsmiddelen.

Honing: Als je het gezicht wilt reinigen met olie zonder dat er een dikke vette laag achterblijft op de huid, voeg dan honing toe.

Daarnaast heeft honing een antibacteriële en antischimmel eigenschappen die de huid op een natuurlijke manier reinigt. Honing is ook vocht inbrengend en voedend van aard.

Amandelolie: is geschikt voor alle huidtypes. Het is een rijke bron van vitamine A, B en E. Het verbetert teint, verzacht de huid, vermindert irritatie en ontsteking. Het is een geweldige antioxidant die helpt tegen tekenen van veroudering. 

Afhankelijk van je huidtype kan je ook andere oliën gebruiken

• De droge huid (vata): sesam olie of amandel olie.
• Gevoelige, ontstoken huid (pitta): kokosolie.
• Vette (kapha) huid: zonnebloem olie of mosterdolie.
Lees hier meer over de verschillende huidtypen.

Recept wasnoten gezichtsreiniger:

• 60 g amandelolie
• 10/20 g honing
• 5 g wasnoten poeder 
• 5 g bijenwas 

Voor de vette (kapha huid): voeg nog toe
• 5-10 g mosterdolie. Omdat mosterdolie sterk drogend is, is het geschikt voor de vette huid.
• 2 g sinaasappelschil poeder. De schil heeft een antibacteriële en anti-microbiële eigenschappen waardoor het zeer geschikt is voor de behandeling van acne en de vette huid. Sinaasappelschil poeder staat er om bekend overtollige olie of talg van een vette huid te absorberen.

Bereiding:
• Smelt de bijenwas.
• Voeg de olie hieraan toe.
• Als het goed is afgekoeld voeg dan de honing en wasnoten poeder aan toe.
• Roer het mengsel tot je een dikke, gladde textuur heb.
• Giet het mengsel in een flesje.

Hoe gebruik je wasnoten reinigingsmiddel?

Ik gebruik wasnoten reinigingsmiddel ‘s avonds om make-up te verwijderen. Bij het reinigen van het gezicht laat ik de ogen vrij. Omdat wasnoten poeder saponine bevat zal het net als zeep de ogen prikken.

Om oog make-up te verwijderen gebruik ik amandelolie en honing. Meng in een flesje 4 delen amandelolie en een deel honing. Goed schudden voor ieder gebruik.

Bevochtig je gezicht met warm water. Breng daarna een beetje van het reinigingsmiddel aan op het gezicht. Met een washandje gedrenkt in warm water reinig je het gezicht. Breng een tonic aan op het gezicht , zoals rozenwater om de overtollige olie te verwijderen.

Omdat de huid in de ochtend geen make up bevat, kan je het gezicht reinigen met honing.
Maak het gezicht nat met warm water. Wrijf een beetje (1 theelepel is voldoende) honing in je handen en masseer het op het gezicht.

Voor een diepe reiniging van de poriën kan je het 2 minuten laten inwerken.
Hierna afwassen met water.