Om een goede gember thee te maken, is alles wat je nodig hebt verse gember en water. De rest van de ingrediënten zijn optioneel, maar het smaakt lekkerder met een beetje honing erin, evenals een scheutje vers citroensap.
Hoewel gember heel lang wordt gebruikt voor medicinale doeleinden is het vooral een heerlijke smaakstof. Het wordt vaak samen met kurkuma gebruikt in de Indiase keuken.
Een beetje gember toegevoegd aan je gerechten zal de smaak drastisch veranderen. Het smaakt gewoon geweldig en het is een van mijn favoriete kruiden.

Gember is gezond
Gember is en heerlijk kruid dat in de Ayurveda wordt gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Enkele voordelen hiervan zijn:
• Het helpt bij de spijsvertering. Lees hier waarom spijsvertering zo belangrijk is om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam.
• Verlicht misselijkheid.
• Koorts.
• Stimuleert de bloedsomloop.
• Helpt verlichten spierpijn en pijn.
• Verlicht hoofdpijn.
• Verlicht menstruele ongemak.
Lees hier meer over de medicinale eigenschappen van gember.
Gember sap maken?
Van gember kan je ook gember sap maken. Wat kan je ermee doen?
• Je kan er gember thee van maken
• Een beetje gember sap mengen met andere vruchtensappen, zoals, sinaasappelsap, appelsap of met lemmetje geeft je drankje meer pit.
• Het helpt je om je (bittere) groentesap makkelijker te drinken.
• Gebruik het om tofu marinades of een saus te maken.
• Maar je kan het natuurlijk ook verdund met water drinken.In een kleine, luchtdichte pot, is gember sap lang houdbaar in de koelkast.
Recept voor Gember sap
Natuurlijke gember sap, een gezonde lekkere traktatie vol met antioxidanten.
• Hak verse gember fijn (in een blender of gebruik een rasp). Gebruik veel gember voor een geconcentreerde sap.
• Doe de fijngehakte gember in een grote glazen pot en vul aan met water. Zet dit drie dagen in de zon. Roer het een keer per dag.
• Zeef je sap na drie dagen.
• Zoet de sap met een zoetstof van jou keuze. Bijvoorbeeld honing, biologische suiker of melasse.
• Bewaar de sap in de koelkast.
Weinig zon?
• Doe de fijngehakte gember in een pan met water en kook het op gedurende 20-30 minuten.
• Zeven, zoeten en genieten.
Recept Gemberthee
Ingrediënten om verse gember thee te maken:
• voeg fijngehakte verse gember in een beker. Heb je geen verse gember, gebruik dan gemberpoeder.
• en giet heet water erover. Laat het ongeveer 3-5 minuten intrekken en daarna zeven.
• Zoeten met een honing of jaggerty .
• Je kan ook wat verse citroensap toevoegen.
Gember thee maken van gember sap:
Je kunt ook gebruik maken van gember sap uit het recept hierboven. Vul je glas voor de helft met het sap en doe er warm water bij. Serveer met een schijfje citroen.
Bijwerkingen gember
Lees over bijwerkingen van gember voordat je gember thee of sap gaat gebruiken.