fbpx
vata ontbijt recept

Vata ontbijt recept

​Ben je een vata type? Ontbijt dan met een vata ontbijt recept. Ayurveda besteedt veel aandacht aan de ochtend. Bij voorkeur voor 6 uur wakker worden, je tong schrapen, neus spoelen met een neti pot, oil pulling (olie trekken) en yoga oefeningen.

Je ochtend zet de toon voor de hele dag, maar we gaan er door heen met half gesloten zonder aandacht te besteden aan het moment. Veel mensen zijn te druk in de ochtend om te ontbijten. Ayurveda vraagt ons een kleine verandering aan te brengen, zodat we ons beter zullen voelen.

Er is geen betere manier om veranderingen te brengen dan starten met een ontbijt.

​Fruit bij het ontbijt

​Ayurveda zegt dat fruit in de ochtend als goud is. Dit is de beste tijd om de maximale voeding van fruit te krijgen. Combineer liever geen (vers) fruit met andere voedingsmiddelen. Lees hier meer over foute voedselcombinaties.

Zoete sappige vruchten helpen om onzuiverheden uit het lichaam te elimineren. Volgens ayurveda is het aan te bevelen dat vruchten het eerst in de ochtend worden gegeten, 30 minuten voor andere ontbijtartikelen zoals ontbijtgranen.

​Ontbijt recept voor de vata type

​Dit ontbijt recept voor de vata mensen is eenvoudig. Het kost geen moeite om dit ontbijt aan je normale routine toe te voegen.

Vata mensen zijn inspirerend en creatief, maar hebben soms een beetje aarding nodig, Zij hebben vaak koude handen en voeten. Zij moeten daarom warme, smeuïge voeding gebruiken.

Deze gestoofde appel heeft zoete en aardse elementen om de vata person gereed te maken voor de dag.

Ingrediënten

• 1 hele verse, zoete appel geschild
• kaneelstokje
• 1/2 kop water
honing

Voeg vata kruiden toe:
• 1/4 theelepel cayenne poeder 
• 1/2 theelepel gember poeder 
• 1/2 theelepel kurkuma poeder 
• 1/2 theelepel fenegriekzaad 
• 1/2 theelepel  asafoetida 
• 1/2 theelepel venkelzaad 

Bereiding

• Snijd de appel in kleine stukjes.
• Doe de vata kruiden, appel en water in een pan en sluit het af met een deksel.
• Kook de appel tot het zacht is.
• Verwijder het kaneelstokje. Laat het afkoelen en doe de honing erbij. Geniet ervan.