fbpx
sopropo huid

Sopropo eten voor een mooie huid

​​Waarom zou je Bittere komkommer of Sopropo (Momordica Charantia) af en toe moeten eten voor een mooie huid?

Volgens de Ayurveda, wordt het uiterlijk van je huid grotendeels bepaald door wat er in je lichaam terecht komt. Met andere woorden, het eten van goede voeding is een eerste vereiste voor een mooie en stralende huid.

Daarom vermijd ik zo veel mogelijk schadelijke e nummers in voeding en gebruik ik een natuurlijke multi vitamine in de vorm van Moringa Oleifera (deze)

Af en toe eet ik bittere komkommer. Vanwege de natuurlijke bloedzuiverende eigenschappen, helpt Momordica Charantia bij het verbeteren van het uiterlijk van je huid. Bittere komkommer is makkelijk te vinden in een Aziatische markt voor levensmiddelen en als je daar eenmaal bent, neem nog andere roerbak groenten mee.

Zoals de naam al zegt, bittere meloen is erg bitter. Persoonlijk is het moeilijk voor mij om genoeg bittere meloen te eten om een therapeutisch effect te krijgen. De meer aangename bittere meloen thee is voor mij makkelijker te doen, maar jou smaakpapillen kunnen anders reageren dan de mijne.

Waarom Momordica charantia eten voor de huid?

​Het biedt de volgende voordelen voor uw huid:

Acne: Regelmatige consumptie van de sopropo helpt bij het voorkomen van acne dankzij de bloedzuiverende eigenschappen.

• Huidproblemen: eczema, psoriasis
Bittere meloen wordt gebruikt in de Ayurveda voor de behandeling van huidproblemen of huidinfecties, zoals eczeem en psoriasis.

• Anti-ageing
Sopropo bevat vitamine C, een krachtige antioxidant. Door het elimineren van de schadelijke vrije radicalen, helpt Momordica Charantia bij het voorkomen van rimpels en het vertragen van het verouderingsproces. Het beschermt ook de huid tegen schade door de zon. (lees hier meer over huidveroudering).

​Hoe kan je bittere komkommer gebruiken?

​Momordica Charantia kan je:
• Eten
• Drinken
• Op de huid aanbrengen

Probeer eens bittere meloen, het is makkelijk klaar te maken. Bittere meloen heeft een heel bittere smaak, zodat je het gerecht kan balanceren met wat zoetere smaken, zoals paprika of wortelen.

• Snijd de uiteinden.
• Snijd de komkommer in de lengte in twee helften.
• Verwijder de zaden.
• Snijd de sopropo in dunne stukjes

Je kunt de dunne stukjes roerbakken of stomen. Je bittere komkommer is klaar.

Enkele recepten op het internet geven aan om de komkommer enkele minuten te koken om de bitterheid te verwijderen. Ik weet niet zeker of hierdoor de effectiviteit van de bittere komkommer zal afnemen.

​Sopropo thee

​Gebruik 4 of 5 plakjes gedroogde bittere komkommer of een theelepel Momordica Charantia poeder. Voeg het aan een kopje heet water. Laat het ongeveer 3 tot 5 minuten trekken.

Bijwerkingen Momordica Charantia

Bittere komkommer kan de bloedsuikerspiegel op natuurlijke wijze . Als u medicijnen gebruikt voor uw bloedsuikerspiegel, raadpleeg eerst uw arts. Houd uw bloedsuiker spiegel goed in de gaten.Als je teveel Sopropo eet, kan het diarree of buikpijn veroorzaken.

Bron:
http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/10-benefits-bitter-melon-that-makes-even-more-worth-eating.html
http://lookgood.expertscolumn.com/article/11-best-beauty-and-health-benefits-bitter-gourd-karela-juice-for-glowing-skPhoto by Starr Environmental