fbpx
Recept gebakken perzik

Recept gebakken perzik

​Sappige, gebakken perzik: een heerlijk toetje. ​Lus je een heerlijk toetje? Er is niets beter dan een sappige gebakken perzik.

Ik hou van de zoetheid van deze vrucht, maar het bakken met nootmuskaat en kruidnagel geeft het een perfecte gekruide herfst smaak en het vult je huis met een heerlijke geur;  de geur van zoetheid en warme kruiden.

Je zintuigen zullen genieten van dit goddelijk dessert; het is lekker, ziet er mooi uit en ruikt heerlijk.

​Laat je niet misleiden door dit simpele recept, de combinatie van smaken is heerlijk. Het is natuurlijk maar heeft een overvloed aan voordelen die het een prachtig gezond dessert maken.

Het is makkelijk te verteren

​Als je een heerlijk dessert lust, ontkom je helaas niet aan een dessert met een waslijst aan vervelende ingrediënten (schadelijke E nummers).

Niet deze gebakken perziken. Zelfs met de toegevoegde jaggery (= ongeraffineerde, rauwe suiker), versterkt de natuurlijke zoetheid van de perzik.

Het is vrij licht, maar rijk en sappig, zodat je de zware, sterk bewerkte koekjes geen ogenblik zal missen.

Kruidnagel en nootmuskaat helpen bij de spijsvertering, zodat je je licht en comfortabel zal voelen (geen gas of opgeblazen gevoel)

​Recept gebakken perzik

​​Ingrediënten

• 1/4 tl. kruidnagel
• 1/4 tl. nootmuskaat
• 3 hele perziken
• 1 theelepel jaggery (= ongeraffineerde, rauwe suiker)
• 1 theelepel vanille extract

Voorbereiding

Het is simpel.

1. Verhit de oven tot 375 graden.
2. Snijd de perziken in de helft en verwijder de pit.
3. Meng de kruiden, jaggery en vanille-extract in een beetje water in een middelgrote kom. Giet het over de perziken.
4. Bak de perziken 15-20 minuten tot ze zacht zijn in de oven. Het smaakt als een zelfgemaakte perziktaart, zonder al het werk en de calorieën.