fbpx
ontstoken eczeem masker

Ontstoken eczeem masker

Het kan verwarrend zijn, want eczeem kan zich op verschillende manieren uiten.
• Soms zijn ze droog, schilferig (= vata eczeem, droog )
• anderen zijn rood, warm, pijnlijk. (= pitta eczeem, ontstoken)
• Terwijl sommige nat zijn. (= kapha eczeem, nat)

Ayurveda helpt ons deze verschillen te begrijpen. Want om het echt te begrijpen, moet je nagaan welke dosha uit balans is.

Door een overmaat aan pitta ontstaat pitta eczeem, ook wel bekend als ontstoken eczeem. Dit type eczeem kenmerkt zich door een pijnlijke, warme, rode, jeukende huid en ontwikkelt zich soms tot bloedende wondjes.

Als je het wilt behandelen, begrijp dat externe middelen, zoals zalven en crèmes alleen verlichting geven van de uiterlijke symptomen van eczeem. Door wat aan de onderliggende oorzaken te doen, zullen klachten van een ontstoken eczeem snel vervagen.

Opeenhoping van gifstoffen/verontreiniging in het bloed is een van de oorzaken bij het ontstaan van pitta eczeem.

Om de huid helpen te versnellen bij de heling is een diepe reiniging van de ontstoken gebieden nodig. Een detox masker tegen ontstoken eczeem is geweldige manier hiervoor.

Ingrediënten ontstoken eczeem masker (bloedzuiverend + ontstekingsremmend)

​Een ontstoken eczeem masker bevat ontstekingsremmende en bloedzuiverende ingrediënten.

• Boswellia (Boswellia serrata): Ontsteking is de oorzaak van vele huidproblemen. Huiduitslag, roodheid, jeuk, dermatitis, rosacea, acne, eczeem en psoriasis zijn huidaandoeningen die worden veroorzaakt of verergerd door een ontsteking. Boswel ia bevat krachtige anti-inflammatoire eigenschappen en helpt stoffen die ontstekingen veroorzaken te voorkomen.

Human genome screen to identify the genetic basis of the anti-inflammatory effects of Boswellia in microvascular endothelial cells

Boswellic acids (BAs) show anti-inflammatory properties in a variety of inflammatory diseases, including rheumatoid arthritis, osteoarthritis, and asthma. A topical administration route is currently used to deliver active compounds in psoriatic and eczematous patients.

Neem: Ook neem bevat ontstekingsremmende eigenschappen. De twee componenten van neem, nimbin en nimbidin, zijn de ontstekingsremmende stoffen.

Daarnaast bevat neem ook antibacteriële, antiseptische en bloedzuiverende eigenschappen. Het geeft niet alleen verlichting van de pijn, maar beschermt je ook tegen secundaire infecties die kunnen worden veroorzaakt door wondjes van eczeem.

Astragalus heeft heilzame plantaardige stoffen die uw immuunsysteem kunnen versterken.

De primaire rol van uw immuunsysteem is om uw lichaam te beschermen tegen schadelijke indringers, inclusief bacteriën, ziektekiemen en virussen die ziekten veroorzaken.

Sommige gegevens tonen aan dat astragalus de productie van witte bloedcellen  kan verhogen. De witte bloedcellen zijn cellen zijn van uw immuunsysteem die verantwoordelijk zijn bij het voorkomen van ziekten (bron)

Een onderzoek heeft aangetoond dat astragalus-wortel helpt bij het doden van bacteriën en virussen bij muizen met infecties (1, 2 )

​Diep reinigende masker tegen ontstoken eczeem

Ingrediënten
• ½ theelepel boswellia serrata (deze)
• ½ theelepel neem 
• 1 theelepel astragalus 
• 5 theelepels water (of meer indien nodig)

Meng de kruiden in een kom. Voeg het water toe en meng het geheel tot een dunne pasta.
Je zou in plaats van water ook een theelepel rauwe honing kunnen gebruiken omdat honing antibacterieel en ideaal is voor de huid genezing. Het voegt ook een gladde en zijdezachte textuur aan het masker.

Gebruiksaanwijzing
1. Breng het mengsel meteen aan op de huid in een cirkelvormige beweging.
2. Laat het 5-10 minuten inwerken of tot het droog is.
3. Was af met een washandje dat je in heet water hebt gedompeld.
4. Dep de huid droog. De huid voelt heerlijk zacht aan.
TIP: Voor goede resultaten, breng dit masker 1-2 keer per week aan.

Als je er klaar voor bent om een positieve verandering in je huidverzorging en zelf een milde zeep wil maken voor de gevoelige huid, klik dan hier om aan de slag te gaan.