fbpx
neem zeep

Neem zeep, waar is het goed voor?

​Wat is neem olie zeep en wat zijn de voordelen van het gebruik van neem zeep ?Een belangrijk ingrediënt voor het maken van neem zeep is neem olie.

Neem blad is net zo effectief in de huidverzorging. In Ayurveda geneeskunde wordt eigenlijk het blad gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen

.In India wordt vooral de Neem bladeren gebruikt bij het maken van neem zeep. Lees hier meer over de toepassingen van neem olie en neem bladeren olie. Neem olie komt uit de zaden van de Neemboom, een plant die groeit in India.

De olie bevat vitamine E en aminozuren, waardoor het een uitstekende moisturizer is voor de huid, hoewel onverdunde Neem olie een beetje ruikt naar knoflook en pindakaas.Neem is niet een magisch wondermiddel, maar het heeft bepaalde eigenschappen die goed zijn voor de huid.

De voordelen van neem zeep

Wat is neem olie zeep en wat zijn de voordelen van het gebruik van neem zeep ?

Een belangrijk ingrediënt voor het maken van neem zeep is neem olie.  Neem blad is net zo effectief in de huidverzorging. In Ayurveda geneeskunde wordt eigenlijk het blad gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen.In India wordt vooral de Neem bladeren gebruikt bij het maken van neem zeep. Lees hier meer over de toepassingen van neem olie en neem bladeren olie.

Neem olie komt uit de zaden van de Neemboom, een plant die groeit in India. De olie bevat vitamine E en aminozuren, waardoor het een uitstekende moisturizer is voor de huid, hoewel onverdunde Neem olie een beetje ruikt naar knoflook en pindakaas.

Neem is niet een magisch wondermiddel, maar het heeft bepaalde eigenschappen die goed zijn voor de huid.

​Neem olie staat bekend om zijn antiseptische, antibacteriële, schimmelwerende en verzachtende eigenschappen. Het is rijk aan vetzuren en glyceriden en biedt een uitstekende hydraterende basis voor de huid.

Deze zeep wordt gebruikt om de huid te verwennen. Maar het wordt vooral gebruikt bij huidaandoeningen.

Neem is een van de beste ayurvedische behandelingen voor huidaandoeningen. In deze Indiase traditionele geneeskunde wordt het al eeuwen gebruikt bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, schurft, huiduitslag, brandwonden, acne, het voorkomen van infecties.

De afdeling Biochemistry and Biotechnology van Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST) stelt  ‘Bovendien zal neemzeep acceptabel zijn voor mensen die lijden aan huidziekten zoals, psoriasis en eczeem, die allergisch zijn voor zepen die diethanolamine,  Isopropyl  alcohol,  butylated  hydroxyl  toluene  en triclosan  bevatten’. (4)

De conclusie van KNUST is: ‘Vanwege de phytoconstituent(s) in neemolie en de gunstige chemische eigenschappen van de zeep, kan het worden gebruikt als zeep voor medische en cosmetische producten. Neemzeep kan helpen de huid te beschermen’.

En dus hebben zeep fabrikanten neem olie zeep geïntroduceerd zodat deze eeuwenoude remedie tegen huidaandoeningen makkelijk beschikbaar is.

​Waar moet je op letten bij het kopen van neem olie zeep?

​•    Wees ervan bewust dat een zeep de huid kan uitdrogen, afhankelijk van de verhouding van olie tot de andere bestanddelen. Handgemaakte zepen zijn meestal rijk aan oliën en mild.

Een hoog oliegehalte in de neem zeep maakt het over het algemeen ideaal voor gebruik op een droge huid.  Het zijn vaak de goedkope zepen waar je een beetje voorzichtig moet zijn.Je zou ook een badpoeder met neem poeder kunnen gebruiken in plaats van een zeep als je last hebt van een droge huid.

•    Let bij het kopen van een neem zeep hoeveel neem olie is toegevoegd aan de zeep. 5% tot 20% neem olie is goed. Soms wordt er ook neem poeder aan de zeep toegevoegd. Een zeep met zowel neem olie als neem poeder zou uitstekend zijn.

•    Sommige fabrikanten maken neem zeep voornamelijk met goedkope ingrediënten en voegen maar een beetje neem olie toe. Soms worden er ook chemische stoffen aan toegevoegd, die allergieën en andere reacties kunnen veroorzaken bij mensen.

Dit is riskanter als je een goedkope, massa geproduceerde neem zeep koopt. Let hier vooral op als je een deze zeep wilt gebruiken tegen huidaandoeningen zoals eczeem, acne of psoriasis.

•    Hoe zit het met de geur? Neem olie stinkt. Maar dat is waarom neem olie zo goed werkt voor huidaandoeningen. Vaak wordt er essentiële oliën aan de zeep toegevoegd om de geur te camoufleren.

Gelukkig blijft de geur niet hangen na het afspoelen van deze zeep en het afdrogen van de huid.