fbpx
Neem shampoo psoriasis, eczeem, haaruitval, roos

Neem shampoo psoriasis, eczeem, haaruitval

​Ik heb meerdere artikelen geschreven over het gebruik van neem, omdat het zoveel voordelen biedt. Maar ik zal het nu hebben over neem shampoo. Wat het is, wanneer je neem shampoo gebruikt en welke voordelen het biedt.

Neem shampoo bevat:
neem olie
• of neem bladeren
• of beide.

​Haar wassen met Neem

​Traditioneel wordt neem bladeren gebruikt om het haar mee te wassen. Het is eigenlijk een thee gemaakt van neem bladeren en wordt gebruikt om het haar te spoelen. Mensen die haaruitval problemen hebben, kunnen deze waterige substantie gebruiken om hun haar te spoelen.

Voor het bereiden van een afkooksel van neem, kook 4-5 neem bladeren  in 1/4 liter water en verwarm het tot de kleur van het water donkergroen verandert. Was het haar met dit neem water, maar spoel het niet af. Laat het afkooksel in het haar drogen.

Neem olie en de neem bladeren hebben soortgelijke werkzame stoffen, maar in verschillende concentraties. Beide zijn fantastisch voor de huid en de gezondheid van de hoofdhuid. Maar het gebruik van het waterig extract gemaakt van neem bladeren is prettiger in het gebruik en het stinkt in tegenstelling tot neem olie niet.

​En Neem olie dan?

​De neemboom heeft natuurlijke anti-inflammatoire, anti-schimmel, anti-virale en anti-bacteriële eigenschappen. Alle delen van de neemboom bevatten soortgelijke therapeutische componenten, hoewel in verschillende hoeveelheden.

Neem olie heeft in tegenstelling tot de neem bladeren, de hoogste concentratie van Azadirachtine. Deze stof staat bekend om zijn anti-schimmel, pesticide en insecten dodende eigenschappen.

Door deze hoge concentratie van Azadirachtine, werkt neem olie goed tegen:
• Roos.
• Symptomen van psoriasis en eczeem op de hoofdhuid.
• Droge en jeukende hoofdhuid.
• Hoofdluis.

Het behouden van een gezonde hoofdhuid is het belangrijkste geheim om gezond en glanzend haar te bevorderen.

Haaruitval kan veroorzaakt worden door een droge en schilferige hoofdhuid, roos, psoriasis en eczeem. Overtollige talg (olie) productie kan ook leiden tot dunner wordend haar.

Deze omstandigheden kunnen ontstekingen veroorzaken op de hoofdhuid, beschadiging van de haarwortels. Neem helpt om deze aandoeningen te behandelen, het reinigt de hoofdhuid en zorgt voor een gezonde haargroei. Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en voedt de hoofdhuid en haarwortels.

Neem olie kan zelfs helpen tegen vroegtijdig grijs worden, waarbij het verlies van kleur wordt veroorzaakt door onevenwichtigheden en gezondheidskwesties.

Welke neem olie voor het haar

​Regelmatige warme olie behandelingen zijn gunstig voor het haar. Neem olie wordt gewonnen uit de zaden. Deze neem olie heeft de hoogste concentratie van Azadirachtine.

Maar de meeste traditionele Indiase haarverzorging behandelingen gebruiken Neem olie, die gemaakt is door neem bladeren te doordrenken in een basisolie zoals sesamolie of kokosolie 

Deze neem olie ruikt ook veel beter dan de neemolie gewonnen uit de zaden. Neem olie uit zaden kan worden toegevoegd aan shampoos. Of voeg neem olie toe aan een basis olie zoals sesam-, kokos-, of amandelolie.

Voor een intensieve haar behandeling, masseer de olie in het haar en hoofdhuid, dek af met een handdoek en laat het gedurende 30 minuten inwerken. Hierna uitwassen met een milde shampoo.

Wanneer gebruik je een neem shampoo?

​Neem shampoo gemaakt met neem olie of neem blad ruikt beter en is een stuk gemakkelijker te gebruiken dan neem olie. 

Maar Neem shampoo is niet zo effectief als een neemolie behandeling, want je haar is slechts een korte tijd in contact met een shampoo. Heb je te maken met serieuze haar problemen, probeer dan een neem olie behandeling of was je haren met afkooksel van neem bladeren.

Neem shampoo kan je gebruiken om een gezonde hoofdhuid en gezond haar te behouden.

Bron:
http://www.neem-products.com/articles/dr-oz-neem.html
http://www.livestrong.com/article/109334-neem-hair-loss/