fbpx
neem olie muggen

Neem olie muggen

​Het was vlak voor de zomer, toen ik neem olie had kocht. Ik was blij dat ik het had toen ik last begon te krijgen van muggen. Het is veiliger dan veel van de commerciële insecten werende middelen die er zijn.

De meeste insecten werende middelen bevatten DEET (N, N-diethyl-m-toluamide) als hun werkzaam bestanddeel. Ik ben niet echt een fan van het wrijven DEET en andere chemische stoffen op mijn huid.

Als je geïnteresseerd ben in de schadelijke effecten van DEET kan je hier meer over lezen.

Neurological deficits induced by malathion, DEET, and permethrin, alone or in combination in adult rats.

De insecten werende bestanddelen in neem, zoals Salannin en Azadirachtin zijn veiliger en effectiever dan DEET.

Alles wat je nodig hebt om muggen te weren is een crème maken van neem olie en kokosolie. Ook zou je in een petroleum lamp neem olie kunnen branden. Lees hieronder de volgende onderzoeken die dat aantonen.

Wat is het effect van het branden van neem olie in een petroleum lamp op muggen

Wat is het effect van het branden van neem olie in een petroleum lamp op muggen

​Operational feasibility of malaria control by burning neem oil in kerosene lamp in Beel Akbarpur village, District Ghaziabad, India.

Een veldproef werd uitgevoerd met kerosine-lampen in een Indiaas dorp. Petroleumlampen met 1% neem olie werden brandend gehouden vanaf de schemering tot dageraad in huiskamers.

Ze stelde vast dat het aantal gevallen met malaria drastisch was gedaald onder de bevolking. Van ongeveer tien gevallen per duizend mensen tot slechts één op de duizend. Zodra de lampen werden verwijderd, kwamen de muskieten weer terug.

​Hoe houd je muggen op een afstand met een petroleum lamp?

​Voeg 1% – 10% neemolie aan de lampolie toe en laat deze branden. Muskieten vinden de geur van neem olie zo afstotend, dat ze op een veilige afstand zullen blijven.

Tegen welke muggen is neem olie effectief?

​Larvicidal and ovideterrent properties of neem oil and fractions against the filariasis vector Aedes albopictus (Diptera: Culicidae): a bioactivity survey across production sites.

Uit dit onderzoek is gebleken dat neem olie effectief is tegen de Aziatische tijgermug, Aedes albopictus, momenteel de meest invasieve muskiet wereldwijd. Het toonde ook een afstotende werking tegen de A. albopictus.

​Wat is het effect van neem olie en kokosolie op muggen?

​Mosquito repellent action of neem (Azadirachta indica) oil Uit deze studie verricht in 1993 blijkt dat 2% neem olie gemengd met kokosolie 12 uur bescherming biedt tegen alle anopheline soorten.

Field studies on the mosquito repellent action of neem oil . Deze studie testte een mix van 2% neem olie gemengd in kokosolie.

Zij toonden aan dat de toepassing van dit mengsel op de huid een significante bescherming bood tegen verschillende muggen:

• 96-100% ! bescherming tegen anophelinen (De malaria valt in deze groep).
• 85% bescherming tegen de Aedes
• 61-94% bescherming tegen de Culex spp.
• en 37,5% tegen Armigeres.

Malaria is een groot probleem in tropische gebieden. Dit onderzoek heeft aangetoond dat neem olie goed kan helpen tegen malaria in tropische gebieden. De neem boom groeit ook makkelijk in deze gebieden. Het is makkelijk beschikbaar.

​Recept crème tegen muggen

​Ingrediënten
2 ml. Neemolie 
100 ml. Kokosolie 

Smelt eventueel de kokosolie. Meng de ingrediënten en doe het in een glazen potje. Wrijf het regelmatig op de huid.

Deze crème houdt diverse muskieten op een afstand, maar biedt geen bescherming tegen alle soorten. Zoek uit welke muskieten in jouw omgeving voorkomen. Want als bijvoorbeeld de Armigeres mug in jouw omgeving voorkomt, biedt deze crème maar 35% bescherming hiertegen.

Door verschillen tussen de muskieten, kan je een mengsel van essentiële oliën toevoegen aan de crème. Verschillende oliën weren verschillende muskieten af.

Je kan dus het best een combinatie van essentiële oliën gebruiken om verschillende soorten af te weren.Elke mix van volgende essentiële oliën is prima: citronella, citroengras, knoflook, eucalyptus, pepermunt, rozemarijn en gember.

Wees realistisch. Deze natuurlijke muskieten crème is effectiever dan de meeste andere natuurlijke alternatieven, maar zal niet werken als een spray die DEET bevat. Als je DEET gebruikt zal deze je uren bescherming bieden. De natuurlijke crème zal je vaker moeten aanbrengen op de huid.

Bron:

http://www.pubfacts.com/detail/7914543/Personal-protection-from-mosquitoes-Diptera:-Culicidae-by-burning-neem-oil-in-kerosene