fbpx
neemolie hondenshampoo

Neem olie hondenshampoo

Heeft jouw hond last van jeuk, vlooien, mijten, schurft? Helpt Neem olie hondenshampoo hiertegen?
Neem olie kan honden helpen tegen vlooien, teken, schurft, mijten en andere vervelende stekende insecten. Volgens onderzoekers is vooral de actieve werkstof Azadirachtin in neem olie die bijzonder werkzaam is tegen deze lastige insecten.

De olie zorgt voor een glanzende vacht en een gezonde probleemloze huid. Net zoals het gebruik van neem producten op je eigen haar en huid.

Vaak ontdekken mensen Neem (Azadirachta Indica) pas wanneer ze kampen met een hardnekkig probleem en voorgeschreven medicijnen niet helpen.

Hoe werkt neemolie hondenshapoo?

Op het internet kan je lezen dat veel hondenbezitters die Azadarachta Indica hebben gebruikt enthousiast zijn over de indrukwekkende resultaten op de gezondheid van hun honden.

Maar dit is niet iets dat direct gebeurt. Mensen gebruiken Azadarachta Indica olie als een insecticide (chemisch bestrijdingsmiddel) en verwachten dat alle vervelende vlooien, mijten, etc. direct sterven, omdat dat is wat ze gewend zijn van chemische gifstoffen.

Wanneer dat niet meteen gebeurt, concluderen zij dat Azadarachta Indica niet werkt. De olie werkt wel, maar de manier waarop het werkt is anders dan andere insecticiden.

In plaats van de insecten direct te doden, beïnvloedt neem insecten op verschillende subtiele manieren.
Azadarachta Indica olie heeft vele complexe actieve ingrediënten. Die ingrediënten zijn vergelijkbaar met de hormonen die insecten produceren.

Azadarachta Indica voorkomt dat hormonen goed werken. Hierdoor zullen insecten zich niet meer voort kunnen planten of ze stoppen met het leggen van eieren of de eieren komen niet meer uit. Uiteindelijk zal de populatie afsterven en zullen ze verdwijnen.

Hoe het precies werkt is moeilijk voor wetenschappers om dat uit te vinden. Er zijn te veel verschillende werkzame stoffen in Azadarachta Indica en elke insectensoorten reageert anders. Azadarachta Indica werkt, maar het werkt op een veel slimmere manier.

Hoe gebruik je Azadaracta Indica voor honden

Hoe je Azadarachta Indica wil gebruiken voor je hond is afhankelijk hoe ernstig het probleem is.

Neem spray:
De spray wordt als ondersteunend middel gebruikt bij honden. Net zoals we onszelf kunnen besproeien met een neem spray tegen insecten (bijvoorbeeld muggen), kunnen ook honden hiermee worden besproeid. Gebruik het regelmatig om problemen te voorkomen.

Doe in een flesje met een sprayer 200 ml water en 1 eetlepel Azadarachta Indica olie . Schud het flesje goed en spray dit mengsel over de vacht en masseer het lichtjes op de huid.

Neem olie hondenshampoo:
Je hond baden met neemolie hondenshampoo is natuurlijk ook een uitstekende manier om vlooien en teken te ontmoedigen.

Gebruik hiervoor een goede neem olie hondenshampoo. Je kan ook zelf eenvoudig een neem olie hondenshampoo maken door het toevoegen van een beetje Azadarachta Indica olie aan een hondenshampoo.

Zorg ervoor dat je de shampoo een paar minuten laat inwerken voor het afspoelen. Geef je hond een regelmatige wasbeurt met deze Neem shampoo.

Het gebruik van pure Azadarachta Indica olie

Bij ernstigere problemen, gebruik pure Azadarachta Indica olie. Deze olie is erg sterk. Verdun de olie met bijvoorbeeld kokosolie of sesamolie.

De concentratie neemolie kan je verhogen bij ernstige problemen. In die gevallen gebruiken sommige mensen deze olie onverdund. Laat de onverdunde olie niet langer dan 2 dagen inwerken, het kan anders voor irritatie zorgen.
Masseer de olie lichtjes op de huid. Je kan de olie meerdere keren op een dag aanbrengen op de probleem plekken.

Je kan neemolie ook gebruiken om neemzeep te maken.

Neembladeren:
In de Ayurveda wordt tegen schurft een pasta gebruikt van neempoeder en kurkuma. Een andere manier is door een sterke thee te maken van neembladeren. Breng deze aan op de huid en laat het enige minuten inwerken.

Neem olie helpt niet bij

De olie heeft insecticide activiteit en wordt met succes gebruikt tegen vlooien, mijten en teken, bijtende insecten bij honden.

Maar het is niet even doeltreffend tegen alle teken. Teken komen voor over heel de wereld, ook in Europa. In onze streken zijn twee soorten belangrijk:
– de gewone hondenteek (deze komt in onze streek voor).
– de bruine hondenteek (via reizen kan hij meegebracht worden).
Neem schijnt niet even doeltreffend te zijn tegen de bruine hondenteek.

Bron:
http://www.dedierenkliniek.nl/htm/dier/hond/teek.htm
Photo by santafeegret