fbpx
Neem mondwater zonder alcohol

Neem mondwater zonder alcohol

​Neem kruiden mondwater voor gezonde tanden

​Wat is Neemmondwater zonder alcohol en waarom zou je dat moeten gebruiken in plaats van chemische mondspoelingen.

Niets is te vergelijken met een fris en schoon gevoel van mondwater. Maar de meeste mondwaters zitten vol met gevaarlijke stoffen.

Is het niet raar, dat ondanks de komst van de nieuwste middelen voor mondhygiëne zoals mondwater en de vooruitgang in de tandheelkunde, meer mensen last hebben van tand en tandvlees gerelateerde ziekten dan ooit tevoren?

​Mondwater goed of slecht

Laten we eens een kijkje nemen naar de meest voorkomende ingrediënten in populaire mondwaters:

Alcohol (mondkanker) Poloxamer 407 (niervergiftiging), Benzalkonium chloride (huidproblemen en astma).

Cetylpyridinium chloride (doodt álle bacteriën in de mond, ook de goede). Chloorhexidine (mondzweren, zwarte tanden en een harige tong),

Propyleen glycol (allergische reacties zoals netelroos en eczeem, ook misselijkheid en darmproblemen), etc.

​Laten we eens dieper kijken naar alcohol

​Veel mondspoelmiddelen bevatten alcohol. De Australische professor Michael McCullough heeft een artikel gepubliceerd in het Dental Journal of Australia en zijn conclusie is opvallend:

Mensen die vaak mondspoelmiddel gebruiken hebben een grotere kans op mondkanker. Ethanol in mondspoeling helpt nicotine en andere kankerverwekkende stoffen het weefsel van de mond binnen te dringen. Ethanol kan ook worden omgezet in acetaldehyde, nog een bekende kankerverwekkende stof.

​Nog meer bewijs:

​The role of alcohol in oral carcinogenesis with particular reference to alcohol-containing mouthwashes:

‘we believe that there is now sufficient evidence to accept the proposition that alcohol-containing mouthwashes contribute to the increased risk of development of oral cancer and further feel that it is inadvisable for oral healthcare professionals to recommend the long-term use of alcohol-containing mouthwashes’.

Er is voldoende bewijs voor de stelling dat het ontwikkelen van mondkanker wordt verhoogd door het gebruik van alcohol bevattende mondwaters.Tijd voor een veiliger alternatief, niet waar?

Zelfgemaakte natuurlijke mondspoeling

​Deze zelfgemaakte volledig natuurlijke kruiden mondspoeling geeft je niet alleen een fris en schoon gevoel, maar de ingrediënten hebben ook antibacteriële eigenschappen die je tanden en tandvlees nodig hebben.

Recept Neem mondwater

• 1,5 kopje water
• 5 Neem bladeren 
• 2 -3 stuks kruidnagels
• 1 theelepel (zee of himalaya) zout.

Bereiding

• Kook het water in een pan.
• Zodra het water kookt, voeg de neem bladeren (of neem poeder), de kruidnagels en het zout toe.
• Laat het afkoelen, zeef het en doe het in een glazen flesje.

Dit mondwater kan je in de koelkast bewaren. Deze zelfgemaakte mondspoeling gemaakt met Neem, helpt goed bij de behandeling van tand en tandvlees gerelateerde ziekten.

Waarom Neem mondwater zonder alcohol?

​In India, wordt Neem al duizenden jaren gebruikt voor de gezondheid van de tanden. De takken van neemboom werden gebruikt als een tandenborstel en deze gewoonte komt nog steeds voor, hoewel dit gebruik helaas afneemt.

To evaluate the antigingivitis and antipalque effect of an Azadirachta indica (neem) mouthrinse on plaque induced gingivitis: A double-blind, randomized, controlled trial.

Uit dit onderzoek blijkt dat Neem mondspoeling even effectief is met minder bijwerkingen in vergelijking met chloorhexidine en Neem mondspoeling kan worden gebruikt als aanvullende therapie bij de behandeling van plaque geïnduceerde gingivitis.

Kruidnagel is echt geweldig tegen tandpijn en tandvleesaandoeningen. Het is een uitstekende pijnstiller en is ook een krachtig middel tegen slechte ademgeur.Roze Himalaya zeezout is rijk aan mineralen, remt de groei van bacteriën, helpt bij het genezen snijwonden en vermindering van ontsteking van het tandvlees.

Gebruiksaanwijzing:

​Mensen met gezwollen tandvlees, mondzweren, stinkende ademgeur en bloedend tandvlees zullen veel baat hebben van deze zelfgemaakte mondspoeling. Lees hier ook hoe je zelf tandpasta kan maken met neem.

Spoel de mond regelmatig met 1 – 2 eetlepel(s) mondwater tweemaal daags na het poetsen. (Gebruik Neem tandpasta).

Maar het is zo bitter!

Neem is erg bitter, maar dat is ook de reden dat het zo goed werkt. Als je deze mondspoeling gebruikt, laat het een bittere smaak achter, maar dat zal verdwijnen als je je mond opnieuw met water spoelt.