fbpx
Neem houten haar kam

Neem houten haar kam

​Voor mijn haar gebruik ik liever natuurlijke producten, die ik makkelijk zelf kan maken. Ik was mijn haar met wasnoten shampoo of een andere ayurvedische shampoo. Een keer in de week masseer ik mijn hoofdhuid met een ayurvedische haarolie, zoals bhringraj olie, aloe vera olie of hibiscus olie.

Ik ben nog steeds aan het ontdekken welke natuurlijke haar verzorgingsproducten ik kan gebruiken. Een ander natuurlijk product dat ik heb gevonden voor het haar is een Neem houten haarkam.

Ik heb gelezen dat het je haar gezond en sterk houdt.Houten kammen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Ze worden vaak gemaakt van Neem, Sandelhout of Bamboe.

​7 redenen om een houten kam te gebruiken

​• Ze zijn in tegenstelling tot kammen gemaakt van plastiek of metaal zacht en gepolijst Kunststof en metaal versies zijn ruw op de hoofdhuid. Een houten haarkam zorgt voor een veel zachter gevoel op de hoofdhuid.

• Het haar kammen met een houten haarkam voelt als een kleine hoofdmassage. Dit helpt de bloedsomloop naar je hoofdhuid te verhogen en brengt voedingsstoffen naar de haarfollikels.

• Het voorkomt dat het haar uitdroogt, omdat het helpt om de natuurlijke olie (talg) die wordt geproduceerd op de hoofdhuid te verdelen over de gehele lengte van het haar. Dit voorkomt ook dat het haar te vet wordt.

• Als roos te wijten is aan een droge hoofdhuid, zal regelmatige massage met een houten haarkam de olieproductie normaliseren en roos verminderen.

• Het schijnt ook volume en veerkracht toe te voegen aan je haar.

• Het breekt het haar minder. Vooral als je krullend haar hebt, glijden wijde houten kammen soepel door het haar. Borstel je haar in stukjes, op die manier is het makkelijker om de klitten te verwijderen.

• In tegenstelling tot een kam gemaakt van plastic, zal een houten haarkam het haar niet statisch laden.

​Neem houten haar kam

​Een Neem houten haarkam is gemaakt van de Neemboom (Azadirachta india). Aangetoond is dat Neem antibacteriële, antischimmel, antiseptische, desinfecterende en anti-inflammatoire eigenschappen, bevat. Geen insecten of bacteriën komen ooit in de buurt van Neem producten.

Ik heb gelezen dat een Neem houten haarkam ook preventief helpt bij grijs haar en haaruitval. Of dat ook zo is, weet ik niet. Het is in ieder geval het proberen waard. Er zijn verschillende Neem houten kammen te koop.

Als je sterk krullend haar hebt, kies voor een wijde, brede kam en een houten kam met fijne tanden voor dun, sluik of golvend haar.

​Onderhoud

​Houten haarkammen zijn er in vele prachtige ontwerpen. Reinig ze regelmatig en ze zullen lang mee gaan. Gebruik liever geen water om ze te reinigen.

In plaats daarvan gebruik natuurlijke oliën zoals kokosolie  om ze schoon te maken. Met een oude tandenborstel kan je de kam zachtjes schoon borstelen.