fbpx
Neem hiv aids

Neem en HIV

Kan Neem helpen tegen HIV/AIDS? Is het mogelijk om neem te gebruiken voor de bestrijding van de AIDS / HIV-virus? Kan Neem helpen bij het genezen van AIDS / HIV? Zijn er suggesties in het gebruik ervan en hoe het te gebruiken?

Wat is Neem?

De Neem boom komt veelal voor in Zuidoost Azië en wordt ook wel genoemd “het dorpsapotheek.” Neem is antiseptisch, antibacteriël, antiviraal, antipyretische, anti-inflammatoire en schimmelwerend.

Is Neem een potentieel wapen tegen HIV?

Neem wordt onderzocht als een potentieel wapen in de strijd tegen HIV. De resultaten zijn bemoedigend, dus de kans dat het onderzoek wordt voorgezet is groot.

Dat wil niet zeggen dat er een effectieve manier is om neem te gebruiken voor het behandelen of voorkomen van HIV infecties of dat er instructies zijn voor het gebruik.

Veelbelovende resultaten tonen aan dat Neem wellicht in de toekomst gebruikt kan worden om toekomstige HIV infecties te voorkomen.

Echter, sommige onderzoekers suggereren dat de inname van Neem bladeren of schors, in ruwe vorm of als thee, de cel-gemedieerde immuunreactie van het lichaam voldoende kunnen stimuleren om te helpen bij de bestrijding van een bestaande hiv-infectie.

Veel van de huidaandoeningen geassocieerd met een HIV-infectie, profiteren ook van de behandeling met Neem producten (zoals crèmes, pasta’s of baden in water met Neem uittreksels).
Neem wordt onderzocht, maar het wordt nog niet gebruik tegen AIDS.

Wat betreft de onderzoeken, hier een overzicht:

• Neem schors doodde het aids-virus in een in vitro onderzoek (Larson, 1993). Een studie in reageerbuisjes en petrischaaltjes, dus niet onderzocht op mensen.
• Een andere in vitro studie toonde aan dat Neem schors en blad extracten de productie van virale eiwitten in cellen verminderde. Dit geeft aan dat Neem de replicatie van het virus kan remmen. (Upadhyay et al, 1993).
• Uit andere studies is gebleken dat Neem de celgemedieerde immuunrespons stimuleert. (Beardsley, 1992 en Caldwell, 1994).
• Een in vitro studie (2003) toonde aan dat een aceton-water neem extract lymfocyten kan beschermen tegen invasie door HIV. Het extract beschermde 75% van de lymfocyten, niet 100%.

Hetzelfde extract werd gebruikt bij 10 patiënten: 1000 mg neem extract gedurende 10 dagen verbeterde de toestand van de patiënten, het verhoogde de hemoglobineconcentratie, het aantal bloedplaatjes, CD4 + celgetal en het lichaamsgewicht. (Udeinya et al, 2003).

Neem bevat immuun modulerende polysaccharide verbindingen. De polysaccharide kan verantwoordelijk zijn voor de verhoging van de productie van antilichaam.

Het beste nieuws is dat Neem kan helpen bij het zoeken naar een preventie of een remedie voor AIDS.

Tot nu toe, meldt de National Institutes of Health bemoedigende resultaten van in vitro-tests voor een aidspreventie en mogelijke genezing zou kunnen met behulp van Neem.

• Arora, een assistent-professor aan de Kean University in New Jersey, Arora heeft zich verdiept in de geneeskrachtige eigenschappen van de neemboom in de strijd tegen het virus dat aids veroorzaakt.

Ze presenteerde haar gegevens op een poster-sessie op 22 april 2012, op de bijeenkomst Experimental Biology in San Diego. Haar voorlopige resultaten lijken aan te geven dat er verbindingen in Neem extracten aanwezig zijn die een eiwit dat essentieel is voor het repliceren van HIV, aanvalt.

Uittreksels uit neem bladeren, schors en bloemen worden gebruikt in de Indiase subcontinent tegen ziekteverwekkende bacteriën en schimmels. “Hoe verder je in de dorpen van India, hoe veelzijdiger het gebruik van neem, ‘zegt Arora.

Takken worden gebruikt in plaats van tandpasta en tandenborstels om de tanden en tandvlees gezond te houden. Neem extracten worden gebruikt om de verspreiding van malaria beheersen.

Lees hier hoe je zelf Neem tandpasta kan maken.

Professioneel toegediende Neem oplossingen worden momenteel onderzocht op hun effecten op kanker, diabetes, hart-en vaatziekten, en AIDS.

Bron:
http://www.doctorshealthpress.com/health-articles/the-healing-secrets-of-the-neem-tree
https://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120422162215.htm
http://www.neemfoundation.org/about-neem/neem-and-health/neem-cures/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17667213
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19149536