fbpx
neem diabetes

Neem bladeren tegen diabetes, werkt het?

​Kunnen Neem bladeren de afhankelijkheid naar insuline verminderen bij diabetes?

Azadirachta indica (Neem) wordt in Ayurveda gebruikt voor de behandeling van diverse ziekten en aandoeningen. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antipyretische, anti-microbiële en diverse farmacologische eigenschappen.

Net als vele andere natuurlijke supplementen (Momordica Charantia, Gymnema Sylvestre), beschikt Azadirachta Indica ook over anti-diabetische eigenschappen [1].

Hoewel de voedingsstoffen in de bast en zaadolie waardevol zijn, zijn de Neem bladeren het meest succesvol [2].

De Neem bladeren bezitten verbindingen rijk aan krachtige antioxidanten en wordt gebruikt als een kruidensupplement om urineweginfecties te behandelen en het bevorderen van de mondgezondheid.

​Waarom helpt Neem blad tegen diabetes?

​• Neem blad vermindert de behoefte aan insuline: Diabetes ontstaat wanneer de alvleesklier onvoldoende insuline produceert. De bloedsuikerspiegel stijgt snel, maar het lichaam is niet in staat om energie uit glucose (suikers) te halen.

Azadirachta Indica kan helpen bij het controleren van een hoge bloedsuikerspiegel door het stimuleren van de productie van insuline in de beta-cellen. Dit is gunstig voor mensen met een tekort aan insuline.

Verschillende studies tonen aan dat Azadirachta Indica de behoefte aan insuline kan verminderen met 20% tot 50%. Er zijn anekdotische rapporten van diabetici, die door het dagelijks kauwen een Neem blad in staat zijn om insuline-injecties volledig te elimineren.

Op basis van de vele studies van de effecten van dit kruid op de behoefte aan insuline, heeft de Indiase regering de verkoop door farmaceutische bedrijven van Neem tabletten voor diabetici goedgekeurd. Sommige van deze preparaten zijn echt niets meer dan Neem bladeren in poedervorm.

Neem bladeren verbeteren de bloedcirculatie: Wanneer je bloedsuikerspiegel stijgt, vertraagt de doorbloeding in uw systeem en kan het mogelijk slagader schade veroorzaken. Ernstige slagader schade kan leiden tot amputatie.Voor mensen met diabetes, is een slechte bloedsomloop een veelvoorkomend probleem.

Gelukkig kan dit kruid een slechte bloedcirculatie verbeteren door de bloedvaten te verwijden, zodat het bloed makkelijker door je systeem stroomt.Deze koppeling tussen de bloedsuikerspiegel en bloedcirculatie verklaart waarom amputaties vaak voorkomen bij mensen met suikerziekte.

In aanvulling op het verminderen van het risico op amputatie, kan een verhoogde doorbloeding een hartaanval of een beroerte voorkomen.

Dit kruid kan ook worden genomen als een voedingssupplement voor de preventie van de diabetes.

​Hoe kan je neem bladeren gebruiken?

​Gedroogde bladeren zijn online verkrijgbaar. Maar ook neem blad capsules en tabletten zijn verkrijgbaar op verschillende websites.Het drinken van Neem blad thee is een andere optie, omdat het relatief makkelijk te maken is.

Neem blad thee is ook online verkrijgbaar, maar de kwaliteit is niet altijd goed. Je kan beter enkele Neem bladeren toevoegen aan kokend water. Onderzoekers raden het drinken van twee kopjes per dag om alle voordelen te krijgen van de neem bladeren.

​Bijwerkingen Azadirachta Indica

​Er zijn geen mogelijke bijwerkingen gemeld. Maar net als bij elke vorm van behandeling van diabetes, moet u een arts  raadplegen voordat u Azadirachta Indica gebruikt. Er zijn aanwijzingen dat Azadirachta Indica de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Als u diabetes heeft en dit kruid gebruikt, controleer zorgvuldig uw bloedsuikerspiegel. Het kan nodig zijn om de dosering van uw medicijn tegen diabetes aan te passen.

Orgaantransplantatie: Gebruik dit kruid niet als u een orgaantransplantatie heeft gehad.Chirurgie: Stop ook met het gebruik van dit kruid minstens 2 weken voor een geplande operatie.

Hoewel Neem bladeren kunnen helpen tegen diabetes, is de meest effectieve manier om diabetes te beheren door een gezonde levensstijl.

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus
http://www.altcancer.com/images/neemst3.gif
http://www.productosdeneem.com/neem-diabetes2.htm
http://www.diabeticseniors.com/neem-leaf/
http://www.neemwell.com/diabetesneem.htm
References: Neem leaf is a traditional herb for treating diabetes (Alam, et al, 1989) and has been scientifically proven effective in treating and preventing diabetes;
(Luscombe, 1974); (Murty, 1978) has also proven effective and has been able to inhibit increases in blood sugar levels by as much as 45% in test animals (Sharma, 1983).

Photo by abul az abu jamil