fbpx
Multani mitti klei masker

Multani mitti klei masker

​Het gebruik van multani mitti klei masker voor de huid is een eeuwenoude traditie. Zelfs in dit tijdperk van trendy cosmetische producten, heeft het zijn centrale plaats in de natuurlijke schoonheid branche behouden.

Als het op de juiste wijze wordt gebruikt, is het resultaat niet minder dan een behandeling in een spa wellness centrum. Maar dan zonder de schadelijke ingrediënten in cosmetica.

Bovendien kan je veel geld besparen, omdat de klei in overvloed beschikbaar is tegen betaalbare prijzen.

Multani mitti iof bentonietklei s in twee vormen beschikbaar, een in blok klei en de andere als poeder. Je kunt elke vorm gebruiken. Als je kiest voor natuurlijke huidverzorging is multani mitti klei een goede keus voor de kapha (vette) huid. Lees hieronder waarom.

Voor welke huid type is multani mitti klei geschikt?

​Multani mitti is een klei. Het is een natuurlijk voorkomend materiaal dat wordt gevormd door geleidelijke verwering van rotsen. Het is een rijke bron van tal van natuurlijke mineralen zoals zink, siliciumdioxide, oxiden, ijzer, magnesium etc.

Het heeft de eigenschap te verharden als het opdroogt. Bij het opdrogen absorbeert het giftige stoffen uit de huid en maakt het de poriën schoon. Multani mitti klei is het meest geschikt voor de vette huid vanwege zijn olie absorberende eigenschappen.

Het wordt ook gebruikt om het haar mee te wassen en is vooral geschikt als je vet haar hebt. Gebruik het als ingrediënt om shampoo poeder te maken voor vet haar.

Voor degenen met een vata (droge) huid, moeten na gebruik van een klei masker, de huid goed hydrateren, omdat de natuurlijke oliën worden geabsorbeerd door het masker. Het kan daarom de huid sterk uitdrogen.

Ook als je een pitta (gevoelige) huid hebt, wees voorzichtig met het gebruik van multani mitti omdat het de gevoelige huid kan verergeren.

​Hoe gebruik je multani miti?

​• Multani mitti staat bekend om zijn helende eigenschappen tegen acne en puistjes. Een klei masker absorbeert gifstoffen en maakt de poriën schoon. Meng het met neem poeder en water tot een gladde pasta. Gebruik dit gezichtsmasker wekelijks tegen acne. Maar het is geen tovermiddel, je acne zal niet meteen verdwijnen.

• Het werkt goed tegen mee-eters en diepe onzuiverheden.

• Gebruik het als een milde scrub. Het verwijdert de dode cellen van de huid waardoor de huid ruimte krijgt om te ademen.

• Een van de meest populaire toepassingen van multani mitti is voor mensen met een vette huid. Multani mitti met rozenwater is een uitstekend masker voor de vette huid. Het verbetert ook de bloedsomloop.

• Het kalmeert en vermindert ook de roodheid en een geïrriteerde huid.

• Het vermindert vlekken op het gezicht als je het samen met kurkuma en sandelhoutpoeder gebruikt als gezichtsmasker. Meng de poeders in een kom met een beetje water tot een gladde pasta. Breng het aan op het gezicht en laat het ongeveer 5-10 minuten inwerken. Spoel het af met water.

• Je kan het ook gebruiken om het gezicht te reinigen. Meng het met water tot een gladde pasta. Laat het gedurende 5-10 minuten inwerken en spoel het dan uit.

• Gebruik klei om bad poeder te maken. Meng in een kom 1 deel kikkererwten meel, ½ deel klei, eventueel ½ deel neem poeder. Doe het bad poeder in een flesje. Meng het met water of melk tot een gladde pasta.