fbpx
venkel zaad thee tegen opeblazen gevoel

Over mij

Ik maakte al vroeg kennis met en het gebruik van kruiden. Ik zag mijn oma altijd bezig in haar kruidentuintje. Ze gebruikte haar kruiden praktisch voor alles en niet alleen om het eten heerlijk mee te kruiden, maar ze paste het ook toe in huidverzorgingsproducten.

Een takje ‘neem’ om de tanden mee te poetsen. Of wat dacht je van een gezichtsmasker gemaakt van amla, kurkuma en sandelhout en het haar werd gewassen met ‘Reetha’.

Ook gebruikte ze de kruiden om eenvoudige en effectieve kruidenmiddeltjes te maken tegen allerlei kwaaltjes. Gember om de spijsvertering te stimuleren, senna tegen constipatie. En in de avond maakte ze de lekkerste kruidenthee.

Vroeger was het heel logisch om planten en kruiden te gebruiken in ons dagelijkse leven. Maar natuurlijke ingrediënten hebben zwaar geleden in de voorkeur voor snelwerkende (maar schadelijke) synthetische ingrediënten van de moderne wereld.

Ik was ook overgestapt op de snel werkende chemische ingrediënten in voeding, cosmetica en huidverzorgingsproducten. Ik dacht dat mijn oma gewoon ‘ouderwets’ was en negeerde haar advies. Ik geloofde dat ik slim en hip was en dat de moderne fabrikanten zeker meer wisten dan mijn oma.

Het koste mij vele jaren om te beseffen hoe fout ik was en hoe wijs mijn oma’s natuurlijke recepten echt waren.

Ik heb het gebruik van kruiden nooit serieus genomen tot het mij had geholpen. Ik werd gediagnosticeerd met eczeem. Artsen schrijven bijvoorbeeld vaak topicale steroïden voor om eczeem te verlichten. Hoewel dit tijdelijk effectief kan zijn, heeft langdurig gebruik ernstige negatieve gevolgen voor de gezondheid van de huid.

Ik begon aan een zoektocht om mijn gezondheid te verbeteren. Ik heb mijn dieet veranderd en nam veel kruiden. Na zes maanden was ik symptoomvrij en dat is zo gebleven.

Het gebruiken van “natuurlijke” oplossingen heeft mijn werkelijkheid dramatisch veranderd en ik realiseerde me hoe krachtig kruiden kunnen zijn.

Er is geen twijfel dat de Westerse geneeskunde geweldige vorderingen heeft gemaakt op bepaalde gebieden. Chirurgen kunnen trauma’s verhelpen die anders levensbedreigend zouden zijn. Als ik mijn arm breek, wil ik zeker door een arts worden geholpen in plaats van een kruidendeskundige.

Maar in veel opzichten heeft de Westerse geneeskunde ernstige tekortkomingen. De meeste medicijnen worden gemaakt om symptomen te onderdrukken in plaats van de onderliggende oorzaken aan te pakken. Artsen schrijven bijvoorbeeld het gebruik van statines voor om het cholesterol te verlagen zonder de oorzaak aan te pakken.

De ziekte wordt niet “genezen” door de statines. De symptomen worden simpelweg onderdrukt terwijl de problemen aanhouden.

Als je kruiden gebruikt binnen een holistische context, kan het een krachtige bondgenoot zijn voor een betere gezondheid.

Ik ben Raita en een Ayurvedic coach. Wat mij zo aanspreekt aan Ayurvedische kruidenleer is dat Ayurveda een holistische benadering gebruik waarbij de persoon als geheel in aanmerking wordt genomen en kruiden aanbied die specifiek gunstig zijn voor hun specifieke geval.

Het doel van veel kruidentradities, of het nu Chinese geneeskunde of Ayurveda, is om naar gezondheid toe te werken door evenwicht te creëren waar disharmonie heerst.

Mijn oma heeft mij geïnspireerd om deze website te beginnen en ik wil ook jou graag inspireren om met succes kruiden te gebruiken met Ayurveda, zodat je mooi in balans kan blijven.

Klik hier voor de minicursus ´Wat is jouw kruiden constitutie´. Hoe je met succes kruiden kan gebruiken.

Wij hebben een gemeenschappelijk doel. Dat is om het leven van jou en je gezin te verbeteren met kruiden en ayurveda.

Door heilzame producten te creëren met wat de natuur ons geeft, kunnen we ons hart volgen door veilige producten te maken, waar jij je prettig bij kunt voelen.

Ik geloof dat deze prachtige aarde waarop we lopen, in haar grond, wortels, schors, bladeren en vruchten zit, alles is wat we nodig hebben om onszelf te voeden en te genezen.
Probeer het uit en vertel het door. Het kan een onderdeel worden van onze cultuur.

Samen kunnen we het verschil maken.

Raita heeft een door de BACT erkende Ayurveda opleiding gevolgd. Het is haar passie om Ayurveda en kruiden op een simpele manier te delen met jullie.

Je zult geen complexe filosofieën of esoterische remedies vinden. Sterker nog, ik gebruik niet eens veel Sanskriet, zodat het voor jou toegankelijk is.

Ik deel mijn informatie met de drukke, moderne vrouw in gedachten. Zodat jij je favoriete dingen kunt blijven doen op een manier die bij jouw levensstijl past.