fbpx
lachen is gezond

Lachen is gezond onderzoek

7 redenen waarom je meer zou moeten lachen.

​Lachen is echt gezond. Dat blijkt uit onderzoek. Er zijn een paar dingen die je helemaal gratis kan doen om je gezondheid te bevorderen. Glimlachen is een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je gezondheid te bevorderen en je humeur te verbeteren.

Het lijkt misschien een onwillekeurige reactie op iets wat leuk of grappig is, maar het is veel meer dan dat. Onderzoek toont aan dat het glimlachen, spontaan of geforceerd, een positief effect heeft op je humeur, het vermindert stress en helpt zelfs om je beter te voelen.

Ze hoeven niet eens echt te zijn om enig effect te hebben, maar een echte glimlach doet je het meest goed. Probeer een neppe glimlach echt te maken door te denken aan mooie herinneringen of visualiseer je favoriete mensen en plaatsen.

Of kijk naar grappige films. Hier volgen zeven verrassende voordelen van het glimlachen, waardoor je je meer wilt lachen.

Geweldige Voordelen van Glimlachen

​Uit onderzoek blijkt dat lachen verbazingwekkende lange termijn effecten heeft voor je gezondheid.

Schrijfster Sondra Kornblatt legt uit in haar boek hoe lachen je echt fysiek beter kan laten voelen. Zij heeft de specifieke voordelen van lachen onderzocht. Zij kwam erachter dat het bekijken van een comedy film ervoor zorgde dat ze zich fysiek beter voelde en kon slapen zonder pijn.

De reden hiervoor bleek dat lachen de pijnappelklier in de hersenen helpt om haar eigen pijnbestrijdende stoffen af te geven in het lichaam.

1. Glimlachen is besmettelijk
Als je lacht, zal ongeveer 50% van de mensen terug lachen. Dit spreidt de voordelen voor de gezondheid in alle mensen om je heen en het keert ook naar jou terug.Zelfs in slechte situaties, als je lacht, zullen anderen je glimlach ook na bootsen.

2. Lang leven
Mensen die vaker lachen leven ook langer. Ongeveer 7 jaar langer dan de meeste volgens een studie. Het vermindert stress, helpt het hart en nog veel meer om je langer gezond te houden.

3. Lachen vermindert stress en angst
Het is niet gemakkelijk om te blijven lachen in stressvolle situaties, maar studies melden dat als je dat wel doet, het voordelen heeft. Het vertraagt het hart en ontspant het lichaam.

Lachen stimuleert het vrijgeven van endorfine. Dat zijn chemicaliën die je gelukkiger maakt. Endorfines zijn dezelfde chemische stoffen die vrijkomen tijdens een training of hardlopen. Lach meer om aan die enforfines te komen.Het is mogelijk dat als mensen zich depressief voelen ze zich vrolijker gaan voelen puur en alleen door te lachen.

4. Stimuleert het vertrouwen
Studies tonen aan dat we mensen die lachen meer vertrouwen dan mensen die niet lachen. Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van sociale gezondheid in de omgang met mensen.

5. Je zal aantrekkelijker zijn
Het maakt je aantrekkelijker. Een glimlach suggereert dat je knap bent, makkelijk in de omgang, en empathisch bent.Aantrekkelijk zijn kan zo simpel zijn als een beetje lachen gedurende de dag.

6. Glimlachen versterkt je immuunsysteem
Een onderzoek wees uit dat de kinderen in een ziekenhuis die aan het lachen werden gemaakt door poppenspelers een hoger aantal witte bloedcellen hadden dan kinderen die niet door hen werden bezocht.

7. Je bent makkelijker aanspreekbaar
Zet in plaats van een frons een glimlach op. Studies hebben aangetoond dat mensen meer bereid zijn om sociaal om te gaan met anderen die lachen. Een glimlach is een uitnodigende gezichtsuitdrukking die mensen vertelt dat je bereid bent om te praten.

Lach meer gedurende de dag

​Uit een studie blijkt dat een baby 400 keer per dag glimlacht, terwijl een volwassene nauwelijks 8 keer glimlacht per dag. Lach wat vaker. Het is een gemakkelijke manier om je stemming te verbeteren.

Profiteer van de vele voordelen die glimlachen te bieden heeft. Het zal je niet verbazen dat er lach-yoga clubs worden opgericht. Mensen kunnen hier samen komen om positieve energie met elkaar te delen.

Bron:
http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/07/31/smiling-lowers-stress-health-benefits-laughing_n_1724400.html?utm_hp_ref=uk-lifestyle
http://wetenschap.infonu.nl/diversen/37467-de-positieve-effecten-van-lachen-op-je-gezondheid.html
http://verdanov.infoteur.nl/specials/humor.html