fbpx
korma recept

Korma vegetarisch recept: rijke en romige curry

​Een vegetarische korma maken. Misschien heb je genoten van kip of lams korma in je favoriete Indiase restaurant, of je hebt het zelf gemaakt, maar Korma kan veel meer zijn dan deze zware vlees-versies.

In feite is kikkererwten gebruiken in plaats van vlees, een gerecht waar een ieder achter staat.
korma recept.

Waarom kikkererwten korma recept wel werkt

​Een klassieke korma is een mix van vlees en groenten gestoofd met water, zware room, yoghurt of zelfs kokosmelk.

Ook worden er veel kruiden gebruikt, zoals
• komijn
• koriander en
• kaneel.

Het resultaat is een pittige, rijke, extra romige curry die het best met gekookte rijst of naan kan worden gegeten.

Omdat kikkererwten zo vlezig zijn, zijn ze uitstekend geschikt in Korma. Dat maakt ze de perfecte vegetarische vervanging.

Voeg ook een mix van groenten toe, of laat maak het klaar met alleen de kikkererwten.

Vervang gewoon het ​vlees in een recept voor een kikkererwten of een paar kopjes gekookte bonen.
​Kikkererwten en kokosnoot korma curry met paprika en snijbonen

​Deze zachte curry is puur comfort voedsel.

Een verbazingwekkende mix van gesudderde kruiden komt langzaam samen om een openbaring van smaken in je mond te creëren.

Dit vleesloze recept een ode aan de fantastische milde romige en beige saus, wat het handelsmerk van dit recept is.

De saus is de ster van een korma-curry, vaak gemaakt van romige kokosmelk met een vleugje zoetheid om de kruiden in balans te houden.

In dit vegetarische korma recept, geeft kokosmelk niet alleen de curry een luxe textuur en smaak, maar ook de prachtige geroosterde beige kleur.

Deze vegetarische curry is een welkome afwisseling van de gebruikelijke curries die je ooit hebt gegeten en is zeker een aanrader.

Kikkererwten en kokosnoot korma curry met paprika en snijbonen

Een mooie geurige en kleurige kikkererwten-curry met korma-kruiden. Het is romig gemaakt met rijke kokosmelk en perfect gekookte paprika’s en snijbonen.

Geserveerd op een bed van zachte rijst, zal deze curry zeker een favoriet worden.

Ingrediënten

2 eetlepels ghee of kokosolie 
1 ui, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels geraspte gember 
1 tomaat fijngesneden
3 knoflookteentjes, gehakt
1 theelepel venkelzaad 
1/2 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel garam masala
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel cayennepeper
2 paprika’s fijn gesneden
Handvol snijbonen
1 tomaat fijn gesneden
400 g kikkererwten (laat de kikkererwten een nacht weken en kook ze in water eerst gaar)
200 ml kokosmelk
zeezout en zwarte peper, naar smaak
verse korianderblaadjes, om te serveren
gestoomde rijst, om te serveren

Bereiding
– Ghee / kokosolie in een grote gietijzeren pan op hoog vuur verhitten.
– Voeg de ui en gember toe. Bak een paar minuten totdat de ui zacht wordt. Zet het vuur laag.
– Voeg kruiden toe. Laat een paar minuten koken en roer constant totdat de kruiden bruin zijn.
– Voeg daarna de knoflook en tomaten.
– Voeg daarna de paprika’s en snijbonen toe. Zet het vuur op laag en doe een deksel op de pan.
– Na 2 minuten, voeg de kikkererwten en kokosmelk toe.
Laat de curry ongeveer 20 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje.
– Voeg zout en zwarte peper naar smaak.
– Haal van het vuur.
– Serveer met naan of rijst en de fijngesneden korianderblaadjes

Vata type: gebruiken in plaats kikkererwten, liever rode linzen
Pitta type : gebruiken weinig gember en zwarte peper.
Kapha tye: gebruiken liever geen kokosolie en liever basmati rijst.