fbpx

Hop slaapzalf maken

Dit is het geheim om beter te slapen (en je voeten worden ook zachter):

Slaap zalf met hop.

Geschat wordt dat eén op de tien personen heeft last van slaapproblemen. De mensen die er chronisch aan lijden, hunkeren naar een goede nachtrust.
Als je een van ze bent, dan weet je al hoe frustrerend het kan zijn om moeite te hebben met slapen.

Slaapzalf maken met hop

Slaap wordt vaak ons beste en goedkoopste medicijn genoemd. Slechte slapers hebben verhoogde risico’s op allerlei klachten, zoals: overgewicht, hypertensie, diabetes, hartklachten etc.

De meesten grijpen vervolgens naar de slaappillen, maar het kan ook op een andere manier. Ik zal je laten zien hoe je je slaapproblemen aanzienlijk kan verminderen op basis van hop slaapzalf.

Deze kruidenremedie is 100% natuurlijk en iedereen kan het maken. Het is echt simpel, goedkoop en kost minder geld dan slaappillen.

Hop slaapzalf helpt je te ontspannen

Een paar jaar geleden begon ik een “slaapzalf” te gebruiken die ik heb gemaakt van hop.

Niet alleen heeft deze zalf me geholpen te ontspannen bij het naar bed gaan, maar het helpt ook bij mijn droge, gebarsten voeten.

En ik denk dat je het net zo leuk zult vinden als ik, dus vandaag zal ik je laten zien hoe je je eigen hop slaapzalf kan maken.

Hop bevat stoffen die de zenuwen in het hoofd ontspant waardoor je makkelijker in slaap valt. Hop werkt rustgevend en slaapverwekkend. Je kan het dus ook gebruiken door er een thee van te maken en die net voor het slapen gaan, op te drinken.

De stof in Hop, lupitine, staat ook bekend omwille van het effect dat het heeft op klachten tijdens de meno-pauze. Het heeft er een verlichtende werking op.

hopbellen slapen

Slaap zalf maken

De eerste stap bij het maken van deze slaapzalf met hop is om een kruidenolie te maken met hop.

Het is het beste om volledig gedroogde kruiden te gebruiken bij het maken van je kruidenolie, zodat deze niet ranzig wordt.

Vul eenvoudig een glazen pot van ongeveer 300 ml met hop. Vervolgens voeg je een dragerolie naar keus bij. Ik gebruik graag een mengsel van gelijke delen sesamolie, kokosolie en zoete amandelolie.

Bedek de pot met een deksel en plaats hem ongeveer 2-6 eken in een zonnige plek.

Zeef vervolgens het kruidenmateriaal uit wanneer u klaar bent om het te gebruiken.

Recept slaapzalf

Voordat je deze slaapzalf maakt, moet je een kruidenolie maken met hop.

Vul een 300 ml glazen pot ongeveer 1/2 tot 2/3 vol met de droge hop en dek het plantmateriaal af met je favoriete olie. Je kan een enkele olie of een combinatie van oliën gebruiken. Mijn favoriete combinatie voor het maken van zalven is gelijke delen van kokosolie, sesamolie en zoete amandel olie.

Laat de olie 2-6 weken (of langer) op een zonnige plek trekken voordat je deze zalf maakt.

Ingrediënten

Hop kruidenolie
2 kopjes olie (s) naar keuze, zoals sesamolie, zoete amandelolie, castorolie.
1 kopje gedroogde hop

250 ml hop kruidenolie
50 gram bijenwas

Bereiding
1. plaats de olie 4 – 6 weken (of langer) op een zonnige plek.
2. Zeef hierna de olie voordat je het het in dit recept gebruikt.

Slaapzalf maken
1. Doe de hop olie en de bijenwas in een pan en verhit het tot de bijenwas volledig in de olie is opgelost. Roer af en toe.
4. Giet het mengsel voorzichtig in kleine potten of blikken en laat het zitten totdat de zalf volledig is opgezet.

Gebruiksaanwijzing slaapzalf

Nadat je in bed ligt, breng je de slaapzalf aan op beide voeten en masseer je het goed in. De grote poriën van de voeten zorgen ervoor dat de zalf vrij snel wordt geabsorbeerd.

Als een volledig natuurlijk slaapmiddel is dit spul geweldig. Maar het zorgt ook voor zachte en soepele voeten.

Slaap lekker.