fbpx
hoofdmassage stimuleert haargroei

Hoofdmassage stimuleert haargroei

Een hoofdmassage, klinkt cool nietwaar? Een echte heerlijkheid. Maar eigenlijk is een hoofdmassage niet alleen heerlijk. Het heeft ook vele voordelen.

Gezegd wordt dat als je mooi, vol en glanzend haar wilt of de haargroei wil stimuleren, dan zou een hoofdmassage onderdeel moeten maken van je haar verzorgingsritueel. Een paar minuten per dag zou al een groot verschil kunnen uitmaken in de look en feel van je haar.

Als je tijdens de hoofdmassage ook een haarolie gebruikt, voed je gelijktijdig ook de hoofdhuid. Maar het is niet altijd nodig om een haarolie te gebruiken. Een simpele droge hoofdmassage stimuleert de haargroei, hoewel, haaroliën zorgen wel voor extra voeding en conditionering.

Waarom een hoofdmassage?

• Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarfollikels worden toegevoerd. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.

• Het helpt om de hoofdhuid te ontgiften van gifstoffen die zich daar ophopen door het stimuleren van de lymfecirculatie.

• Aangetoond is dat een massage kalmerend werkt, het vermindert onrust en stresshormonen. Het zal ontspanning bevorderen wat je lichaam helpt beter te functioneren. Het helpt je beter te slapen.

• Een haarolie gebruiken tijdens de massage zoals hibiscusolie, fenegriekolie, amlaolie, hydrateert en verzorgt de hoofdhuid. Haaroliën, zoals neemolie, brahmi olie kunnen ook de haargroei stimuleren.

Kruiden om je haarolie te maken, hibiscus, amla, brahmi, fenegriek, kun je bestellen in de Ayuhuid shop.

• Het helpt de natuurlijke hoofdhuid oliën (talg) te verspreiden door het haar. Dit voorkomt droog haar.

• Het zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd.

Hoe masseer je het hoofd?

Masseer zachtjes de hoofdhuid met de toppen van je vingers ongeveer drie minuten of langer als je wilt, maar niet langer dan 10 minuten. Je kan ook een houten kam gebruiken om de hoofdhuid te masseren. Doe dit met zachte bewegingen. Het werkt erg ontspannend en rustgevend.

Vergeet ook niet de nek te masseren. Door veel tijd door te brengen achter de computer of stress, kan je stijve nekspieren krijgen. Stijve nekspieren beperken de bloedstroom rond de hoofdhuid.

Als je een haarolie gebruikt bij het masseren, zorg ervoor dat je haar schoon is. Breng dan de olie in gedeelten aan op de hoofdhuid. Masseer het hoofd zachtjes met je vingertoppen. Zorg ervoor dat je alle gebieden bedekt. Je kan de olie een uur laten inwerken of ’s nachts voor het slapen aanbrengen voor betere resultaten.

Hoe vaak moet je het hoofd masseren?

Kijk wat het best voor jou werkt. Ik doe meestal een keer per week een hoofdmassage met een haarolie. En de week daarop zonder olie.

Welke oliën zijn het beste voor hoofdmassage?

Dat is afhankelijk van je dosha type, welke dosha is toegenomen en het seizoen.

Bij een toename van de vata dosha: sesam olie, amandelolie, hibiscusolie, ghee.
Bij een teveel aan pitta dosha: ghee, brahmi olie, amla olie, kokosolie 
Bij een kapha dosha: zonnebloem olie of mosterd olie.

Doe een ayurveda test en ontdek welke type je bent. Naast het masseren van de hoofdhuid, let ook op de behandeling van de oorzaak van haaruitval.

Photo by 3loomi.4ulike