fbpx

Helende Neem lippenbalsem

​Ik zal een recept delen voor zelfgemaakte helende Neem lippenbalsem. Ik hou van deze zelfgemaakte Neem lippenbalsem, omdat het goed werkt tegen schrale, gebarsten en droge lippen. De kou, zon en wind plegen een aanslag op onze lippen. Belangrijk om ze flink vet te houden.

Dit recept bevat helende kruiden die helpen bij het genezen, beschermen en hydrateren van de lippen. Omdat een lippenbalsem vlak naast de mond wordt aangebracht, vind ik het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat ze natuurlijke ingrediënten bevatten, zeker als kinderen ze ook gebruiken.

De plantaardige ingrediënten zijn hydraterend, antibacterieel en antischimmel. Sommige mensen gebruiken het met succes bij de genezing van een koortslip.

Het heeft geen petroleum (vaseline) of chemicaliën zoals de meeste commerciële lip producten bevatten. Je kunt het veilig gebruiken voor jezelf en je kinderen.

Ben je verslaafd?

​Wist je dat je verslaafd kan raken aan lippenbalsem. Lippen zijn extreem gevoelig voor uitdroging, veel meer dan andere delen van het lichaam. Ze hebben slechts een dun laagje huid om ze te beschermen. Dit is de reden waarom we lippenbalsem gebruiken.

Je zal waarschijnlijk gehoord hebben dat lippenbalsem de lippen uitdroog, waardoor je steeds meer lippenbalsem gaat gebruiken. Bepaalde lippenbalsems bevaten minerale olie (vaseline of petroleum genoemd) die in eerste instantie goed voelen, maar na een uur of 2 drogen ze je lippen uit, waardoor je meer lippenbalsem gaat gebruiken.

Zij creëren een barrière dat alleen maar op de bovenste laag van de huid zit. Minerale olie hydrateert de huid niet, maar het gewoon op je huid blijft zitten. Talg en vuil blijven zo te lang op de huid liggen.

Neem lippenbalsem ingrediënten

​Deze zelfgemaakte Neem balsem is ontworpen om je lippen te hydrateren en te beschermen tegen de elementen.

• ¼ kopje kokosolie of sesamolie of amandelolie 
• 1 theelepel Neem poeder 
• 1 theelepel kurkuma poeder 
• 1 theelepel fenegriek poeder 
• 1 cm aloë vera
• ¼ kop bijenwas 

Bereiding
Trek de kruiden eerst in de olie. Er zijn twee manieren om dit te doen. Meng de kruiden met de olie in een glazen pot en sluit die af met een deksel. Laat het gedurende 3-4 weken in de zon staan en schudt het dagelijks.

De snelle methode:
Doe de glazen pot zonder deksel in een pan met warm water. De pot gedurende 4-5 uur op een zeer laag vuur verwarmen.
Hierna de olie 8 uren staan om af te koelen. Zeef de kruiden uit olie en gooi de kruiden weg. Verhit de kruiden olie met de bijenwas tot deze gesmolten is. Giet het mengsel in blikjes, glazen potten of een lippenbalsem houder.