fbpx
Haargroei stimuleren met neem olie

Haargroei stimuleren met Neemolie

Een zekere mate van haarverlies wordt als normaal beschouwd. Verlies je meer dan 100-200 haren per dag, dan kan je hier beter op letten.

Mensen met overtollige Pitta in hun lichaam zullen waarschijnlijk eerder haar verliezen. Lees hier meer over haaruitval bij verhoogde pitta in het lichaam.

Andere oorzaken zijn het haar heet föhnen, chemisch verven van het haar, gebruik van chemische shampoos, haargel en hairsprays.

Ook voeding en leefstijl zijn belangrijke factoren die de gezondheid van het haar beïnvloeden. Veel suikerhoudende voedingsmiddelen, voedsel met chemische toevoegingen, ziekte en stress zijn van invloed op de kwaliteit van het haar en zorgen voor problemen zoals roos, dunner wordend haar, voortijdig grijs worden.

Voordelen neemolie voor de haargroei

Een van de ayurvedische methoden om haargroei te stimuleren is met behulp van hoofdmassage met neemolie of een haarmasker aanbrengen op de hoofdhuid met neempoeder. Door zijn hoge medicinale waarde en verzachtende eigenschappen, wordt neem vaak gebruikt voor het haar.

Neem (Azadirachta indica) bevat meer dan 35 biologisch actieve ingrediënten en heeft vele geneeskrachtige eigenschappen. Het is een natuurlijk middel voor de hoofdhuid en haarproblemen.

Het wordt gebruikt tegen roos, luizen, jeuk, symptomen van psoriasis op de hoofdhuid. Ook wordt het gebruikt om de haargroei te stimuleren.

Azadirachta indica helpt tegen haaruitval en vroegtijdig grijs worden. Mensen die neem hebben gebruikt tegen dunner wordend haar, zien snel verbetering.

Antioxidant activity of Siamese neem tree (VP1209)

Gezond haar vereist een gezonde hoofdhuid. Azadirachta indica bevat hoge niveaus van antioxidanten en helpt hiermee de schade te beperken op de hoofdhuid veroorzaakt door vrije radicalen. Het bevat verschillende vetzuren, zoals linolzuur, oliezuur, stearinezuur. Regelmatig gebruik versterkt de haarwortels, verhoogt de bloedcirculatie en stimuleert de haargroei.

Met zijn anti schimmel eigenschappen is Azadirachta indica ook effectief tegen roos. Roos zorgt voor een geïrriteerde, jeukende, rode huid. Vanwege de anti-inflammatoire en anti-schimmel eigenschappen kan Azadirachta indica de conditie van de hoofdhuid verbeteren.

Azadirachta indica is een van de beste natuurlijke middelen tegen hoofdluis en neten. Het bevat azadirachtine, een ingrediënt, die de groei en voortplanting van luizen verstoort. Ook kunnen de luizen niet tegen de penetrante geur van Azadirachta indica.

Azadirachta indica wordt gebruikt in de vorm van olie, gedroogde bladeren en poeder om haargroei te stimuleren. Ook wordt het gebruikt in kruiden shampoos en haar maskers.

Recept haarolie

• 1 eetlepel ongeraffineerde, pure, biologische neemolie.
• 4 eetlepels kokosolie (of olijfolie, sesamolie).
• Neem olie stinkt.

Om de geur enigszins te maskeren kan je enkele druppels etherische oliën toevoegen aan het mengsel, zoals tea tree olie of lavendel olie.

Meng alle ingrediënten goed. Breng het op het hoofdhuid en masseer het zachtjes met de vingertoppen. Voor een goede werking is het raadzaam om het een nacht in te laten werken. Was het haar hierna. Gebruik geen shampoo met SLS. Heb je minder tijd laat het mengsel ongeveer 30 minuten tot een uur inwerken.

Recept neemblad spoeling

Traditioneel wordt in India neembladeren gebruikt om de haargroei te stimuleren.
• 5-10 neembladeren
• 2 – 3 glazen water.

Kook de bladeren ongeveer 5-10 minuten in het water.
Gebruik het waterige extract als spoeling om haaruitval tegen te gaan.

Maak een neempoeder haarmasker

Meng een 4 lepels neempoeder met 5 -8 lepels water tot een dikke pasta. Masseer de pasta op de hoofdhuid. Het verwijdert dode huidcellen, reinigt en voedt de huid. Laat de pasta ongeveer 20 minuten inwerken en spoel het af met lauw water.

Haar behandelingen met Azadirachta indica verzachten irritatie, droogheid en roodheid. Het voedt de hoofdhuid en het verbetert de algemene immuniteit en gezondheid.

Bron:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=15777222&ordinalpos=5&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16568334