fbpx

Gotu kola anti anging zalf maken

Deze anti-aging zalf is de oplossing tegen rimpels

Dankzij deze zalf wordt je huid huidtint egaler en ouderdomsvlekken worden aanzienlijk lichter.

Van alle zelfgemaakte oplossingen en remedies die ik in de loop der jaren met kruiden hebt gemaakt, is deze zalf mijn favoriete anti-aging zalf. Ik ben er dol op. In plaats van geld uit te geven aan dure nachtcrèmes vol chemicaliën, geur en ingrediënten die ik niet eens kan uitspreken, kan ik mijn eigen anti aging zalf maken.

Gotu kola Anti aging zalf

Ik ben dol op het maken van mijn eigen schoonheidsproducten, vooral degenen die mezelf verwennen zoals deze slaapzalf en deze amla haarolie.

Waarom een zalf?

Waarom geen crème of lotion? De schoonheid van een zalf is dat je geen vloeistof gebruikt, dus wat je overhoudt, is een hoge concentratie aan ingrediënten die je huid sneller en effectiever binnendringen.

Dat maakt zalven ideaal voor het oplossen van specifieke problemen zoals ouderdomsvlekken, zonneschade en fijne lijntjes. Ze zijn ook geweldig omdat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. Dit maakt ze meestal duurzamer dan crèmes en lotions.

Gotu kola anti-Aging zalf maken

Omdat ik de voorkeur geef aan de eenvoud van pure en natuurlijke ingrediënten, bedacht ik een volledig natuurlijk anti-aging zalf gemaakt met gotu kola, ook wel bekend als aziatische waternavel of centella asiatica.

Hier zijn een paar voordelen van gotu kola voor de huid:

We kunnen het allemaal over één ding eens zijn: we kunnen het doen zonder de rimpels, fijne lijnen en de slappe huid. Gelukkig voor ons is een bescheiden plantje in Azië misschien wel het dichtst in de buurt voor de fontein van de jeugd.

Gotu-kola wordt gewaardeerd sinds de oudheid door Daoist-meesters, monniken en yogi’s vanwege zijn cognitieve en spirituele voordelen en is hard op weg een favoriet te worden in de moderne geneeskunde en de huid vanwege zijn helende vermogens en anti-verouderende eigenschappen.

Ook bekend onder de wetenschappelijke naam centella asiatica of vaak als waternavel, staat gotu kola het best bekend om zijn gezondheidsvoordelen (verbetert de hersenfunctie, verlicht angst, behandelt infecties en wordt vereerd als een kruid van een lang leven).

Tegenwoordig is het een van de meest voorkomende ingrediënten in huidverzorgingsproducten, dankzij de krachtige combinatie van aminozuren, bèta-caroteen, vetzuren en fytochemicaliën – alles wat de huid nodig heeft om de tekenen van veroudering te bestrijden en zichzelf te beschermen tegen milieustressoren.

Gotu Kola is rijk aan triternene saponinen – een samenstelling die helpt de huid strakker en steviger te houden – en is ook een grote bron van fytonutriënten, flavonoïden genaamd, die fungeren als antioxidanten en die schade door vrije radicalen bestrijden.
Het verhoogt de vorming van collageen en huidweefsel, wat cruciaal is voor het behoud van de elasticiteit van de huid en jeugdige glans.

Een ander voordeel dat Gotu Kola het meest bekend is, is het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren. Dit versnelt het genezingsproces van de huid (vaarwel, puistjes, littekens en onvolkomenheden!)

Gotu-kola kan ook werken als een effectief anti-verouderingsingrediënt door DNA te beschermen tegen door ultraviolet licht geïnduceerde schade en ontstekingscellen te verminderen. [bron]

Vanwege zijn krachtige gezondheids- en huidverzorgings eigenschappen wordt gotu kola vaak gebruikt als een belangrijk ingrediënt in cosmetica en gezichtsoliën.

Het kan ook worden geconsumeerd als thee of worden ingenomen als voedingssupplement.

Gotu kola anti aging zalf maken

Nu je iets meer weet over de voordelen van gotu kola, is het tijd om te leren hoe je zelf gotu kola anti aging zalf kan maken.

De eerste stap bij het maken van deze  anti aging zalf is om een kruidenolie te maken met gotu kola.

Het is het beste om volledig gedroogde kruiden te gebruiken bij het maken van je kruidenolie, zodat deze niet ranzig wordt.

Vul eenvoudig een glazen pot van ongeveer 300 ml met gotu kola. Vervolgens voeg je een dragerolie naar keus bij. Ik gebruik graag een mengsel van gelijke delen sesamolie, kokosolie en zoete amandeloliën.

Bedek de pot met een deksel en plaats hem ongeveer 2-6 weken in een zonnige plek.

Zeef vervolgens het kruidenmateriaal uit wanneer u klaar bent om het te gebruiken.

Recept gotu kola anti aging zalf

Voordat je deze gotu kola anti aging zalf maakt, moet je een kruidolie maken met gotu kola.

Vul een 300 ml glazen pot ongeveer 1/2 tot 2/3 vol met de droge gotu kola en dek het plantmateriaal af met je favoriete olie. Je kan een enkele olie of een combinatie van oliën gebruiken. Mijn favoriete combinatie voor het maken van zalven is gelijke delen van kokosolie, sesamolie en zoete amandel olie.

Laat de olie 2-6 weken (of langer) op een zonnige plek trekken voordat je deze zalf maakt.

Ingrediënten

Gotu kola kruidenolie
300 ml naar keuze, zoals sesamolie, zoete amandelolie, olijfolie, zonnebloemolie of kokosolie.
30 gram gotu kola

250 ml gotu kola kruidenolie
50 gram bijenwas

Bereiding
1. plaats de olie 4 – 6 weken (of langer) op een zonnige plek.
2. Zeef hierna de olie voordat je het het in dit recept gebruikt.

Gotu kola zalf maken
1. Doe de gotu kolaolie en de bijenwas in een pan en verhit het tot de bijenwas volledig in de olie is opgelost. Roer af en toe.
4. Giet het mengsel voorzichtig in kleine potten of blikken en laat het zitten totdat de zalf volledig is opgezet.

Gebruiksaanwijzing gotu kola anti aging zalf

Sinds ik ongeveer een jaar geleden deze anti aging zalf begon te gebruiken, is mijn huid en huidskleur drastisch verbeterd. Ik kan vertellen dat mijn huid van deze zalf houdt. Probeer het ook eens.