fbpx
detoxzeep

Detox zeep maken

Detox zeep maken is een eenvoudig zeeprecept met ingrediënten die gifstoffen uit de huid trekken en tegelijk bacteriën doden. Hier een recept zodat je zelf een detox zeep kan maken.

De 2 belangrijkste ingrediënten voor de detox zeep:

• Geactiveerde houtskool
Neempoeder

detoxzeep

Geactiveerde kool of Charcoal
Geachtiveerde kool wordt gemaakt van houtskool, die op een speciale manier verwerkt (geactiveerd) wordt zodat zowel de porositeit als het oppervlak sterk vergroot worden. Geactiveerde houtskool heeft daarom veel poriën en daardoor een enorm groot oppervlak. (1)

Het poreuze oppervlak is negatief geladen waardoor het positieve deeltjes van gifstoffen, metalen of gassen aantrekt.

Koolstof wordt gebruikt om giftige elementen te absorberen die zich op het oppervlak en vlak onder de huid bevinden door chemische aantrekking.

Niet alle gifstoffen willen eraan hechten, maar veel zullen dat wel zijn (inclusief het chloor uit het water dat je gebruikt).

Actieve kool is de afgelopen jaren een populair ingrediënt geworden voor huidverzorgingsproducten. Maar het is niet nieuw – houtskool wordt al jaren in de schoonheids- en medische industrie gebruikt.

Houtskool staat bekend om zijn vermogen om olie van de huid te absorberen en te verwijderen. Dit maakt houtskool een fantastische toevoeging aan zepen, scrubs, maskers en meer.

Voor welke huidtype?
Actieve kool is fantastisch voor de kapha (vette) huid. Het vermogen om olie en vuil uit de poriën te absorberen, geeft de huid een evenwichtig gevoel.

Als je een droge (vata) huid hebt, kan geactiveerde kool een beetje te droog zijn. Mensen met een vata huid kunnen het beter niet gebruiken.

Behalve de huidvoordelen geeft actieve kool producten een mooie zwarte kleur. Houtskool kan een grijs schuim creëren. Als je genoeg gebruikt om een donkerzwarte kleur te creëren, is de kans groot dat je schuim een beetje kleur krijgt.

Gebruik 1 theelepel houtskool per 500 gram zeep.

Neempoeder
Een van de meest algemeen erkende voordelen van neempoeder, olie, bladeren, thee en elk ander deel van de neemboom, zijn de sterke antibacteriële en antimicrobiële effecten (2).

Daarom wordt het beschouwd als een algemeen tonicum voor het immuunsysteem en als een eenvoudige manier om je algehele gezondheid beter te beschermen.

Of je nu poeder, pasta of blad op de huid gebruikt of dat je een andere vorm van actief bestanddeel gebruikt, neem stimuleert de lever en de nieren, helpen bij het elimineren van toxines en het optimaliseren van de metabolische activiteiten van het lichaam.

Een groot deel dood organisch materiaal hoopt zich elke dag op op onze huid, inclusief kiemen, microben, stof en vuil. Neem kan helpen deze chemicaliën, ziekteverwekkers, te neutraliseren die irritatie of ziekte veroorzaken (3).

Detox Zeep Recept

Ingrediënten

50 gram kokosolie
250 gram olijfolie
95 gram water
34,44 gram NaOH
1 theelepel geactiveerde houtskool
½ theelepel neempoeder

Bereiding

• Weeg de oliën en smelt ze in een grote pot. Neem een kopje olie en mix de houtskool en neempoeder met een garde, zodat je geen brokjes hebt. Giet dit mengsel weer in de oliën. Laat het afkoelen tot 37-40 graden Celsius.
• In een goed geventileerde ruimte, giet je langzaam NaOH in water. Koel af tot 37-40 graden Celsius.
• Giet het natronloog in de oliën en meng het met een staafmixer tot het dikker wordt en trace heeft bereikt.
• Giet in een zeepvorm.
• We maken zeep volgens de cold process methode, dus je moet de zeep 24 uur laten uitharden voordat je hem eruit haalt en snijdt.
• Daarna duurt het 4-6 weken laten rijpen voordat je het kan gebruiken.