fbpx
Neem detox bad

Detox bad met azadirachta indica

​Ontgiften in een bad met neem (Azadirachta Indica)? Niets ontspant je meer dan een warm bad … behalve misschien een warm neem detoxbad dat ook het lichaam helpt te reinigen.

Nee, echt een detox bad met Azadirachta  helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.Hoewel er veel manieren zijn om toxinen te verwijderen, is een van de makkelijkst en meest ontspannende via een detoxbad.

​Het beste gedeelte? Ze zijn gemakkelijk thuis te maken. Je krijgt alle voordelen van een dure spa – bad behandeling, tegen een fractie van de prijs en in het comfort van je eigen huis. Je zal ook verrast zijn over hoe goed je die dag zal slapen.

Waarom een detox bad?

​Een neem detox bad:
• Verdrijft gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam.
• Het zal ook je geest vrijmaken van stress en negatieve gedachten door de ontspannende werking van het bad.
• Zorgt voor een goede nachtrust en de volgende dag voelt u zich verfrist.
• Het detox effect wordt versterkt door de toevoeging van neem. Neem heeft een sterke ontgiftende, antibacteriële werking.
• Het opent op natuurlijke wijze de poriën. Je lichaam absorbeert makkelijk de heilzame mineralen en vitaminen.

Neem detox bad recept

​Met slechts drie ingrediënten kan je eenvoudig je gezondheid een oppepper geven.
1/4 kop Zeezout of Himalaya Zout
1/4 kopjes baksoda
1/3 kop neem bladeren 

Bereiding

Kook de neem bladeren in water en voeg daarna het zout en baksoda toe. Vul je bad met warm water en giet het neem mengsel eraan toe. De warmte van het water opent uw poriën en zorgt voor maximale absorptie. Het zorg er ook voor dat je gaat zweten, een natuurlijk ontgiftingsproces op zich.

Blijf ongeveer 30 minuten in bad. Wanneer je klaar bent, gebruik een natuurlijke vocht inbrengende crème zoals neem lotion om het proces af te maken.Aangezien neem antibacteriële, antischimmel, ontstekingsremmende eigenschappen heeft, is het erg goed voor huidaandoeningen.

Bakingsoda helpt de pH van het lichaam te neutraliseren. Ongeraffineerd zout bevat een hoge concentratie aan mineralen en spoorelementen. Zout kan de huid drogen. Voor vata mensen (of als je teveel van de vata energie hebt), kan je heel goed wat olie (bijvoorbeeld neemblad olie) toevoegen aan het bad.

Maar ik heb geen bad

​Geen probleem, aangezien onze voeten de grootste poriën van het lichaam hebben, kan een detox voetbad ook zeer efficiënt zijn. Je voet is een uitstekende plek om de heilzame stoffen te absorberen.

Houd er rekening mee dat een detox bad je slaperig kan maken en je kan je uitgeput voelen. Ik raad het niet aan om het te doen als je alleen thuis ben of als je ergens naar toe moet gaan.

Drink ook voldoende water na het nemen van dit bad. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bij medische aandoeningen, raadpleeg een arts.