fbpx
Deodorant zonder aluminium

Deodorant zonder aluminium

​Als je een deodorant koopt is de kans groot dat die aluminium bevat als belangrijkste ingrediënt. Aluminium is effectief omdat het als anti perspirant fungeert. Dit houdt in dat het de poriën in je oksels afsluit, waardoor je niet zult zweten. Geen zweet, geen geur.

Maar om nu je poriën af te sluiten?

Belangrijk is dat je de geur wilt verminderen en niet het zweet. Zweten is essentieel voor de verwijdering van toxines uit het lichaam en om het lichaam koel te houden. Als je het zweten blokkeert, zal je lichaam geen gifstoffen uit het lichaam kunnen verwijderen via het zweet.

Verder wordt Aluminium ook gekoppeld aan borstkanker en Alzheimer. En vergeet niet dat veel anti transpiratie middelen ook andere twijfelachtige ingrediënten bevatten zoals parabenen, propyleenglycol en kunstmatige geurstoffen.

​Ingrediënten natuurlijke deodorant zonder aluminium

​Natuurlijk wil niemand stinkend rondlopen en er zijn natuurlijke varianten zonder aluminium, maar die werken niet altijd goed.

De meest effectieve en natuurlijke deodorant zonder aluminium die ik heb geprobeerd is een met de volgende ingrediënten: Neem, lavendel, sandelhout, trihphala, maiszetmeel, bentoniet klei en essentiële oliën.

Deze ingrediënten bezitten antiseptische, ontstekingsremmende, antibacteriële eigenschappen, ze neutraliseren het zweet. Sandelhout werkt koelend en maiszetmeel absorbeert overtollig zweet.

Deze deodorant bevat bentoniet klei. Dit is wat deze deodorant ook anders maakt dan andere zelfgemaakte deodoranten die baking soda gebruiken. Baksoda is niet geschikt voor de gevoelige huid.

Het kan de huid irriteren, jeuk veroorzaken en de huid uitdrogen. Bentoniet klei is zacht voor de gevoelige huid en het helpt bovendien bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Recept Ayurvedisch deopoeder

​•    4 eetlepels Neem :  heeft antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Neem kalmeert irritaties, vermindert ontstekingen zonder de huid uit te drogen.

•    3 eetlepels Lavendel : geeft je deodorant een heerlijke geur en het staat bekend om zijn kalmerend en rustgevend effect. Lavendel heeft ook antibacteriële werking  en kan schimmels en virussen doden.

•    2 eetlepels Sandelhout : houdt de huid koel en geeft de deodorant een heerlijke geur.

•    2 eetlepels Triphala : bevat anti-inflammatoire, anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen.

•    2 eetlepels maiszetmeel: absorbeert overtollig zweet

•    1 eetlepel multani mitti/bentoniet klei :  trekt gifstoffen uit de huid, is absorberend, het vlekt niet en is geurloos .

Bereiding

Doe de ingrediënten in een kom en roer goed totdat ze volledig zijn gemengd. Doe de mix in een glazen potje.

Gebruiksaanwijzing

Dit Ayurvedische deodorant poeder is een geweldig middel om je oksels op een niet giftige manier te ontsmetten. Het verzorgt de oksels door de opname van de kruiden via de huid.

Zweetplekken kun je voorkomen door zelfgemaakte deodorant meerdere malen gedurende de dag te gebruiken.

Houd een klein potje in je tas, op het werk of in de auto. Het leuke van deze deodorant zonder aluminium is , dat het in poedervorm is. U hoeft zich geen zorgen te maken over het smelten in de hitte.Het deodorant poeder breng je eenvoudig met je hand aan in de oksels nadat je bent gedoucht.

​Werkt het?

​Ja. Het werkt beter dan de natuurlijke deodorants die te koop zijn in de winkel. Als je vaak deodorant hebt gebruikt op aluminium basis, zullen je oksels een paar dagen tijd nodig hebben om te detoxen.

In de eerste paar dagen zullen de oksels weer zweten, wat natuurlijk is. Maar geef niet op, je oksels zullen zich aan de nieuwe meer natuurlijke manier aanpassen.

Werkt deze deodorant zonder aluminium als een anti-transpirant?

Nee, je zweet, dat is het natuurlijke proces van het lichaam om af te koelen en gifstoffen te verwijderen. Bentoniet klei en maiszetmeel zijn er om overtollig zweet te absorberen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties