chocolade-kokostaart

Chocolade kokostaart: lekker gezond

​Soms heb je gewoon een makkelijk te maken chocolade dessert nodig, zoals deze chocolade kokos taart.

Oh ja, had ik al gezegd dat deze chocolade kokos cake ook rijk is aan magnesium,
vet-oplosbare vitamines en eiwitten?

Geen enkel schuldgevoel, alleen voedzaam en heerlijk.

Bovendien heeft het een warm kleverig centrum, waardoor het de perfecte combinatie is met gekookte appel.

Lees verder en maak dit recept zo snel mogelijk op.

Chocolade kokos taart Recept

​4 eetlepels boter of ghee (deze)
4 eetlepels donkere chocoladeschilfers
4 eetlepels kokossuiker of jaggerty (deze)
3 eetlepels cacaopoeder (deze)
1 theelepel kokosmeel (deze)
2 eiwitten (geslagen met een staafmixer tot pieken vormen)
2 eierdooiers
1/8 theelepel azijn
klein snuifje zout

Bereiding:

– Doe in een pan op een laag vuurtje chocoladeschilfers, ghee en kokossuiker
– (Goed roeren tot het gesmolten is).
– Klop met een staafmixer 2 eiwitten stijf
– Meng de eierdooiers, eiwit in het chocolademengsel.
– Voeg cacaopoeder, kokosmeel, zout en azijn toe.
– Vet korte glazen potten in met boter en vul ze met het chocolademengsel.
– Bak ongeveer 14-16 minuten op 350 graden totdat de bovenkant net is uitgehard.
– Niet te gaar, anders verlies je het kleverige centrum en heb je meer een dichte brownie

Garneer met chocoladeschilfers en je gekookte appel. Geniet ervan!