fbpx
buikvet verbranden ayurvedische tips

Buikvet verbranden: met deze ayurvedische tips lukt het

Zijn er ayurvedische tips tegen buikvet?

Als je wil weten hoe je snel en op de juiste manier buikvet kan verbranden, dan ben je hier op het juiste adres. Heb je buikvet, dan zit je kleding vaak niet goed en het maakt het dragen van een bikini tot een nare ervaring.

Het ergste deel?

Het kwijtraken van lelijk buikvet kan frustrerend zijn. Veel mensen ervaren dat ze een paar kilo’s afvallen en zien dat hun buikvet er nog is.

Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven als je geen resultaten ziet. Daarom gaan we je wat ayurvedische basisvaardigheden bijbrengen om snel buikvet te verliezen en de platte, sexy buik te krijgen die je altijd al had gewild.

Als je echt wilt begrijpen hoe je buikvet snel kunt verliezen, moet je eerst weten wat het is en wat het veroorzaakt.

Wat is buikvet?

Buikvet is het vet in het abdominale gebied en is het gevaarlijkste type vet dat er is. Als je hier alleen bent voor een cosmetische aanpak, begrijpen we het volledig en geven we je de juiste hulpmiddelen om de platte buik te krijgen die je wilt.

Hoewel, het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat buikvet of “visceraal vet” een van de schadelijkste en gevaarlijkste vetten is die er zijn.

Terwijl arm- of dijvet lelijk is, is het vooral buikvet en middelomtrek dat verband houdt met hartaandoeningen, diabetes, verhoging van de cortisol afgifte en een hele reeks andere dingen die je liever niet wilt hebben.

Dus raak het kwijt, niet alleen om er sexy uit te zien, maar doe het ook voor je gezondheid. Als je eenmaal begrijpt wat het is, is de volgende belangrijkste vraag:

Wat veroorzaakt buikvet?

Om echt dat koppige buikvet te verbranden, gebruikt ayurveda, eeuwenoude technieken die gericht zijn tegen Ama.

Ama betekent “gifstoffen”. Deze gifstoffen zijn een opeenhoping van onzuiverheden in ons lichaam die het gevolg zijn van:
1. onjuist dieet
2. chronische stress
3. chemische voeding (schadelijke E nummers).

Sommige van deze gifstoffen zijn in water oplosbaar, waardoor ze gemakkelijker uit het lichaam te verwijderen zijn met een dieet en lichaamsbeweging.

Maar andere gifstoffen zijn in vet oplosbaar, wat betekent dat ze diep in de vetcellen vast komen te zitten. De vetcellen breiden uit als ze deze gifstoffen verzamelen, wat leidt tot gewichtstoename, vooral in die moeilijk verwijderbare vetzakken rond de buik, heupen en dijen.

Ama is de sleutel tot het verliezen van gewicht. Wil je weten of je ook ama hebt? Steek in de ochtend je tong uit voor de spiegel. Ama is vaak te zien als de vieze, witte, beslagen laag op je tong.

Ayurvedische technieken zijn specifiek gericht op het verwijderen van ama uit je lichaam, waardoor je vetcellen krimpen.

Als je dagelijkse gewoonten en detox-programma’s toepast die deze toxines helpen verwijderen, hoeven ze geen chronisch probleem te worden wat tot overgewicht leidt.

Hoe je buikvet snel verbrand in 3 stappen

1. Gebruik het kapha dieet:

– Geniet van vezelrijk voedsel.
Studies hebben aangetoond dat er een directe link is naar het toevoegen van meer vezels aan je dieet en het verminderen van buikvet (1). Maar niet alle vezels zijn hetzelfde.

Gebruik vezels die zich aan water binden en het verteringsproces vertragen. Van dit proces is aangetoond dat het de eetlust vermindert en de tevredenheid van het lichaam bij elke maaltijd verhoogt.

– Eet meer eiwitten.
Eet eiwit om gewicht te verliezen. De meeste mensen begrijpen dat eiwit essentieel is voor een slankere, meer sexy persoon. Als je echt wilt weten hoe je buikvet snel kunt verliezen, gaat het erom hoeveel eiwit je verbruikt.

Mensen die een eiwitrijk dieet gebruiken, verliezen aanzienlijk meer vet en visceraal buikvet dan wanneer ze op een lager eiwitdieet worden geplaatst (2).

– Eet meer van deze vetten.
Een studie uitgevoerd door Zweedse wetenschappers toonde een het volgende resultaat. Degenen die veel meervoudig onverzadigde vetten aten verloren meer visceraal vet, verloren meer gewicht en kregen meer spieren dan degenen die andere vetten aten (3).

– Gebruik de juiste type koolhydraten
Het is ook gunstig om de inname van koolhydraten te minimaliseren. Dit soort koolhydraatontgifting is de snelste manier gebleken om snel, veilig en effectief af te vallen.

Dit wil echter niet zeggen dat je alle koolhydraten moet vermijden. Beter is om de juiste type koolhydraten te blijven gebruiken.

– Vermijd chemische suikers en bewerkte voedingsmiddelen
Tal van studies tonen precies hoe fructose direct wordt omgezet in buikvet (4). Vermijd liever bewerkte voedingsmiddelen. Ze hebben de neiging om de productie van dopamine, ook wel bekend als de “plezierige” neurotransmitter, teveel te stimuleren waardoor je voortdurend hunkert naar meer eten.

Je bent vaak niet in staat om de verleiding van junkfood tegen te gaan, waardoor je meer bewerkte voeding gaat eten, wat kan leiden tot overgewicht.

Ook heeft bewerkt voedsel heeft bijna geen voedingswaarde. Je mist hierdoor natuurlijke vezels, enzymen, vitaminen, mineralen, anti-oxidanten etc.

– Gebruik meer van de bittere smaak
Ayurvedische geneeskunde kent zes smaken: zoet, zout, zuur, bitter, samentrekkend en scherp. Om verzadigd te zijn tijdens een maaltijd en minder te eten, moet je alle zes de smaken in je eten hebben.
Deze zes smaken helpen ook om je spijsvertering te verbeteren en vet in je lichaam te smelten.

Het gemiddelde westerse dieet heeft meestal maar drie van deze zes smaken: zoet, zout en zuur.

De bittere smaak is een goede remedie voor het metaboliseren van overtollig buikvet. Groenten zoals bittere meloen (sopropo), rucola, boerenkool zijn allemaal goede manieren om meer bittere smaak in je dieet te integreren.

Enkele voorbeelden van kruiden met de bittere smaak zijn: kurkuma, hop, asafoetida, paardenbloemwortel. 

Curry-poeder is een gemakkelijke manier om de zes smaken in elke maaltijd op te nemen. Je kunt ermee koken, zodat je eten de volle smaak van het currypoeder krijgt of voeg een kleine hoeveelheid als specerij toe. Je kunt het zelfs in een zoutvaatje op je eettafel bewaren en op je eten strooien.

2. Stress
– Yoga
Het stresshormoon cortisol is direct gekoppeld aan een hogere abdominale vetverdeling (5). Het is belangrijk om je hormonen onder controle te krijgen en de hoeveelheid stress in je leven te verminderen om het buikvet te verminderen.

Oefeningen zoals hardlopen over lange afstanden creëren een plek waar chronische cortisolgehaltes kunnen floreren. Probeer in plaats daarvan yoga. Het is de enige vorm van lichaamsbeweging waarvan is bewezen dat het de rustende cortisolspiegel verlaagt en tegelijkertijd vet verbrandt.

– Gebruik adaptogene kruiden
Adaptogene kruiden zijn kruiden die je helpen te ontspannen, zoals:
Hop 
– St. Janskruid 
Ashwagandha 
Kamille 
–  Tulsi 
Aziatische waternavel 
– Lavendel 
– Astragalus 

– Reguleer je slaappatroon
De kans op visceraal vet neemt toe als je slecht slaapt. Als je maar 6 uur per nacht slaapt, heb je waarschijnlijk een toename van 22% in visceraal vet (6). Slaap gebrek wordt geassocieerd met hunkeren naar eten, hoge cortisol niveaus, slechte huid en andere gezondheidsproblemen.

3. Detoxen

– Detox thee
Deze detox thee bevat een combinatie van ingrediënten die helpen de spijsvertering te verbeteren, vet af te breken en ama te verwijderen.

Ingrediënten:
Hele komijnzaad
Hele korianderzaad
Hele venkelzaden
5-6 kopjes water.

Bereiding:
Kook ‘s ochtends 4 tot 5 kopjes water.
Voeg de zaden toe aan het water en laat dit ongeveer 5 minuten koken met het deksel erop.
Zeef de zaden en giet de vloeistof in een thermoskan.

De sleutel is om de thee elke ochtend vers te maken, in een thermosfles te plaatsen en er de hele dag door kleine slokjes te drinken. Het is het beste om het warm te drinken.

Als de thee te sterk is of als je wat aanvankelijk ongemak ervaart, verminder dan de hoeveelheid zaden tot 1/4 theelepel gedurende 2 weken en verhoog het vervolgens tot 1/2 theelepel.

– Triphala
Triphala is een oud ayurvedisch kruid dat is samengesteld uit drie gedroogde Indiase vruchten die synergetisch samenwerken: Amalaki, haritaki en bibhitaki. 

Amalaki werkt als een natuurlijke antioxidant en helpt bij ontsteking in het lichaam. Het helpt ook om de vetvrije massa te vergroten en een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden.
Haritaki ondersteunt het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam door gifstoffen die zich ophopen in de dikke darm voorzichtig te verwijderen.
Bibhitaki is bijzonder effectief in het verminderen van de ophoping van vet en vloeistoffen in het lichaam. (deze).

Als deze kruiden worden gecombineerd in de vorm van triphala, werken ze als een sterk hulpmiddel om het lichaam te ontgiften en te versterken, zodat je je ideale gewicht kunt bereiken.

Triphala is verkrijgbaar in poedervorm of tabletvorm. Als je merkt dat het poeder te sterk van smaak voor je is, verminder dan de hoeveeelheid.

– Droge massage
Een massage van ruwe zijdehandschoenen, gharshana genaamd, is een eenvoudige en goedkope behandeling tegen vet. Dit type massage helpt het lichaam te activeren en te ontgiften.

Het is specifiek ontworpen om te helpen bij gewichtsverlies, cellulitis en het vasthouden van water door de lymfedrainage en -circulatie te verbeteren. Dit helpt om gifstoffen en vet uit je lichaam te verwijderen en de spijsvertering te stimuleren.

De drie belangrijkste gebieden voor de massage zijn de armen, de buik en de benen. Voor de armen, begin met cirkels op de schouder en ga verder langs de bovenarm.

Maak cirkels op de elleboog en vervolgens op de onderarm. Ga verder met het maken van cirkels om de pols. Heb je geen ruwe zijdehandschoen, gebruik dan een borstel om je te masseren.

Of ben je misschien opgeblazen?

Als je spijsvertering langzaam is, kan je buik groot en opgeblazen lijken.
Je komt misschien in de verleiding om te denken dat je aankomt, maar eigenlijk zit je vol gas.

Tarwe en rijke zuivelproducten zoals kaas en melk zijn kunnen een opgeblazen buik geven. Een mild laxeermiddel zoals triphala kan je hierbij helpen.