fbpx
recept neem zalf zelf maken

Azadirachta indica neem zalf recept zelf maken

​Heb je ooit neem (Azadirachta indica) zalf gebruikt en waarom zou je het moeten gebruiken? Heb je een droge huid, vaak gebarsten, vooral tijdens de koudere maanden? Een huid die simpelweg niet reageert op de tientallen crèmes die je hebt gebruikt?

Misschien heb je eczeem met constante jeuk, uitslag en ontsteking die deze aandoeningen veroorzaken. Neemzalf zit bomvol met de beste natuurlijke ingrediënten voor een droge huid, die ontsteking verminderen en ook de genezing van beschadigde huid bevorderen.

Waarom werkt neem zalf wel?

​Deze neem zalf heeft ontstekingsremmende, antibiotische, anti bacteriële, antiseptische en antischimmel eigenschappen. Het bevat ook geen petroleum.

Azadirachta Indica olie:
– Neemolie  bevat Nimbin en nimbidol. Zij hebben ontstekingsremmende antiseptische, antifungale, koortswerende en pijnstillende eigenschappen.

– Een ander bestanddeel van neem is, Quercetine. Dit bestanddeel bevat antioxidante, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.Vanwege deze eigenschappen is het uitstekend te gebruiken tegen eczeem. Het kalmeert de huid en biedt verlichting bij pijn, jeuk, roodheid.

– Ook is het geschikt voor de zeer droge en gebarsten huid, omdat het de huid helpt bij het herstellen van de natuurlijke elasticiteit. In India wordt voornamelijk de neem bladeren gebruikt bij huidaandoeningen. Daarom gebruik ik ook neem bladeren getrokken in kokosolie en zonnebloem olie:

Kokosolie. In vergelijking tot andere plantaardige oliën heeft kokosolie een unieke eigenschap. Studies hebben aangetoond dat één van zijn voornaamste bestanddelen, laurinezuur helpt bij huidproblemen zoals acné en eczeem en dit dankzij de antibacteriële en hydraterende werking.

Zonnebloemolie: Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat zonnebloemolie ontstekingsremmende eigenschappen heeft en daarmee irritatie en roodheid kan verminderen. Deze ontstekingsremmende eigenschappen zijn natuurlijk erg interessant voor het onder controle houden van eczeem vormen die gepaard gaan met roodheid.

Bijenwas . Het wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid te verzachten, tegen een droge huid en eczeem. Het heeft veel bewezen voordelen voor de gezondheid van de huid omdat het een aantal zeer speciale ‘vetzuren’ bevat.

Bij het aanbrengen van de bijenwas op de huid vormt het een beschermende barrière die de huid beschermt en het zal de poriën niet verstoppen zoals petroleum gebaseerde zalven dat wel doen.

Onderzoekers ontdekten ook dat bijenwas een anti-allergeen is met een antibacteriële werking. Omdat bijenwas vocht aantrekt, bevordert het de optimale vochtbalans.

Recept Azadirachta zalf

​Wat heb je nodig:

• 100 gram neembladeren olie (7 theelepels neempoeder trekken in 50 gram kokosolie  en 50 gram zonnebloem olie

• 10 gram neemolie

• 15 gram Bijenwas 

Bereiding

Neembladeren olie maken. Er zijn twee manieren om dit te doen. Voeg neempoeder in de kokosolie en zonnebloem olie.

Langzame methode: Je het poeder en de oliën in een pot met een luchtdichte deksel 2-4 weken laten staan in de zon en dagelijks schudden.

Snelle methode: Of je kan neempoeder samen met de oliën verhitten gedurende 3 uur op laag vuurtje in een dubbele boiler tot het heel groen wordt.

Zeef het poeder uit de olie met een kaasdoek. Laat alle olie uitdruppelen en knijp het poeder om het restant van de olie eruit te krijgen.

Gooi de kruiden weg. Je neembladeren olie is klaar.

Doe de bijenwas in een glazen potje en zet dit in een pan met heet water. Zodra de bijenwas is gesmolten, doe de neemolie en neembladerenolie erbij.

Roer het stevig en haal het geheel van het vuur. Giet de neemzalf in een schoon leeg potje.Voor gebruik een klein zalf met een schone vinger uit het potje halen en aanbrengen op de huid en zachtjes masseren.

Neemzeep maken

Als je last hebt van acne, eczeem, psoriasis of droge en geïrriteerde huid, dan kan je beter geen harde zeep gebruiken.
Ontdek waarom neemzeep zou kunnen helpen en hoe je zelf neemzeep kan maken.

Bron:
http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/news/skin-barrier-benefits-sunflower-seed-oil?page=0,0&utm_content=bufferd21b6&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
http://homeremediesforlife.com/coconut-oil-for-eczema/
http://www.naturalalternativeremedy.com/9-neem-benefits-and-uses/