fbpx
Ayurvedische haarolie

Ayurvedische haar olie tegen haaruitval

Hoe wordt een Ayurvedische haar olie gebruikt om op natuurlijke wijze voller, dikker en langer haar te krijgen.
Het gebruik van Ayurvedische oliën is een oude, traditionele manier van het verzorgen van de hoofdhuid en het haar. Oliën dringen diep door in de hoofdhuid en helpen om de wortels van het haar te versterken.

Vaak zijn mensen sceptisch om een olie te gebruiken omdat het een dikke en kleverige consistentie heeft. Maar je mist echt een eenvoudige, effectieve en traditionele remedie tegen haaruitval.
Ik gebruik het de Ayurvedische haar olie een paar keer in de week en ik geniet van de resultaten.

Naast het verbeteren van de kwaliteit van het haar, heeft het gebruik van haar olie ook andere voordelen zoals:
• Slaap verbetering.
• Kalmeert de geest.
• Oplossing tegen hoofdpijn.
• Voorkomen van grijs haar.

Het effect dat je wilt bereiken is afhankelijk van de formulering van de ayurvedische olie, de tijdstip en de wijze van aanbrengen van de haar olie op de hoofdhuid.

Haargroei bevorderen en voorkomen van grijze haren

Als je de kwaliteit van het haar wil verbeteren, de haargroei wil bevorderen, vroegtijdig grijze haren wil voorkomen, is het beter om de haar olie in de avond aan te brengen. De volgende ochtend het haar wassen met lauw water en milde shampoo.

Slechts een minimale hoeveelheid van een theelepel is voldoende. Breng de haar olie direct op de haarwortels aan.
Lees hier meer tips om haaruitval tegen te gaan.

Als je gebruikt maak van een olie om de haargroei te bevorderen, gebruik dan een olie gemaakt van Aloe Vera, Amla  of Fenegriek. Breng de olie aan op de haarwortel, hoofdhuid en de lengte van het haar.

Sommige mensen verhitten de olie in een waterbad, voor het aanbrengen. Dit is prima, als de olie niet te heet wordt. Mensen met hoofdpijn, rood gekleurde uitslag op de hoofdhuid, mensen met een teveel aan Pitta, kunnen beter niet kiezen voor warme/hete haar olie behandeling.

Als je gewend bent om de haar olie dagelijks aan te brengen, dan is een kleine hoeveelheid van haar olie dagelijks in de ochtend aanbrengen, voldoende.

De algemene regel is om het haar niet direct bloot te stellen aan zonlicht of stof, in het bijzonder na het aanbrengen van haar olie.

Roos en andere problemen van de hoofdhuid

Als je gebruik maakt van haar olie in het bijzonder tegen roos of andere hoofdhuid problemen, gebruik dan een olie waar Neem in is verwerkt of met andere bittere kruiden. De olie kan direct worden aangebracht op haarwortels en de gehele hoofdhuid.

Lees hier hoe je zelf Neem bladeren olie kan maken.
Deze olie kan worden aangebracht een half uur tot een uur voordat je het haar wast met lauw water en een milde shampoo.

Tegen hoofdpijn

Als een Ayurvedische arts een olie heeft geadviseerd tegen hoofdpijn, dan is het zinvol om de haar olie aan te brengen in de late middag, rond 5-6 uur.

Omdat hoofdpijn vaak geassocieerd wordt met Vata. Als we de dag in drie delen verdelen, wordt het laatste deel gedomineerd door Vata. Vandaar dat het zinvol is om de olie aan te brengen wanneer Vata dominant is.

Haar olie voor een goede nachtrust

Als je de haar olie wil gebruiken voor een goede nachtrust, is het beter om het ’s nachts aan te brengen na de maaltijd. Het is een goed idee om het hoofd zachtjes te masseren na de haar olie-toepassing.

Kokosolie  voor mensen met verkoudheid en sinusitis
Haar oliën op basis van kokosolie kunnen sinusitis en verkoudheid verergeren. Als je nog steeds wil genieten van de voordelen van kokosolie, neem 100 ml van de olie, voeg 5 gram peper poeder aan toe en verwarm het op een laag vuurtje gedurende vijf minuten.

Zeef de olie als het nog warm is en breng het aan op het haar.