fbpx
Ashwagandha poeder tegen huidveroudering

Ashwagandha poeder tegen huidveroudering

​​Ashwagandha (Withania somnifera) is zeer populair kruid in de Ayurveda vanwege zijn heilzame eigenschappen.

Het kruid wordt van oudsher gebruikt voor het kalmeren van de geest, nerveuze uitputting, het verbetert het geheugen.

Een ander bekend voordeel van Ashwagandha is dat het gebruikt wordt tegen huidveroudering, rimpels en droge huid. In Ayurveda, wordt het beschouwd als een Rasayana. Een Rasayana verjongt het lichaam en de geest.

Wil je ook jonger uit zien en stress verminderen probeer dan Ashawagandha poeder. Je huid zal ervan houden.

Wat is Ashwagandha

​Het is een korte, houtachtige struik. Het behoort tot de familie Solanaceae. Het is inheems in het Indische subcontinent, maar wordt ook gevonden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De plant draagt kleine bloemen en bessen. De bloemen hebben een centrale gele sectie en licht groene blaadjes die er uitzien als mini bladeren. De zaden zijn klein en zijn minder dan 1 cm. De wortels hebben een lange en dikke structuur.

Waarom Ashwaganda tegen huidveroudering?

​Vermindert stress
Ashwagandha heeft opmerkelijke stress verlichtende eigenschappen. Vroegtijdige veroudering die geassocieerd wordt met chronische spanningen kan leiden tot verhoogde productie van oxidatieve stress.

Stress leidt tot vrije radicalen in het lichaam.De vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van rimpels, fijne lijntjes, donkere vlekken.

De oxidatieve stress wordt verminderd door de krachtige anti-oxidanten die in Ashwagandha voorkomen.

De stress verlichten eigenschappen van Ashwagandha zijn vergelijkbaar met de geneesmiddelen die worden gebruikt om depressie en angst te behandelen.

Antioxidanten
Aangetoond is dat het een sterke antioxidant is. Het vernietigt de vrije radicalen in het lichaam die verscheidene ziekten veroorzaken. Dit voorkomt de groei van tumoren en andere slopende ziekten in het lichaam.

Ontstekingsremmend: de ontstekingsremmende eigenschappen helpen de ontstoken huid of acne te kalmeren.

Antibacterieel: ‘Withanolides’ zijn verbindingen in Ashwagandha die de groei van bacteriën remmen. Het helpt de wondgenezing, zweren, acne en andere huidwonden.

​Hoe gebruik je Ashwaganda poeder?

Ashwaganda gezichtsmasker:

Ingrediënten:
• 1 theelepel Ashwaganda poeder 
• 3 lepels honing

Bereidingswijze:
Meng het poeder en de honing in een kom tot een gladde pasta. Masseer de pasta zachtjes op het gezicht met de vinger toppen. Laat het ongeveer 5 minuten inwerken of tot het droog is. Spoel het daarna af met warm water.

Ashwagandha thee

• 3 tot 6 g Ashwagandha poeder
• Kook het poeder in 3 kopjes water voor ongeveer 10 minuten
• Verwijder de pan van het vuur en zeef de vloeistof.

Als je de thee bitter vindt smaken, kan je een natuurlijke zoetstof gebruiken. Het is ook mogelijk om Ashwagandha poeder te combineren met andere kruiden om de smaak te verbeteren.

Gebruik Ashwaganda poeder in je smoothie of yoghurt.

Bron:
An Overview on Ashwagandha: A Rasayana (Rejuvenator) of AyurvedaPhoto by Hari Prasad Nadig