fbpx
amla gezichtsmasker tegen puistjes

Amla masker tegen puistjes

Kan je amla gebruiken als masker tegen puistjes en vette huid?

Het nemen van amla als supplement kan je huid van binnenuit ten goede komen dankzij de ongelooflijke reeks antioxidanten en andere heilzame voedingsstoffen.

Amla masker tegen puistjes is ook effectief voor het verminderen van acne en een vette huid.

Deze vrucht heeft een hoog gehalte aan natuurlijk voorkomende vitamine C en wordt vaak gebruikt in de Indiase praktijk van de Ayurvedische geneeskunde.

Antioxidanten zijn een echt juweeltje in de natuur. Ze hebben ongelooflijke preventie- en helende vermogens, en daarom worden ze zo vaak aangetroffen in voedingsmiddelen die we superfoods noemen.

Een van de beste superfood bronnen van antioxidanten is Amla.

Naast de sterke antioxiderende (1)en antibacteriële eigenschappen (2) heeft amla poeder een samentrekkend effect.

Wat is amla?

Het gebruik van amla is niet nieuw. Het gebruik van dit kruid is te vinden in de oude ayurvedische manuscripten. Naast de voordelen voor de gezondheid, wordt het ook gebruikt voor een mooie huid.

Amla wordt soms amalaki of Indiase kruisbes genoemd. Het fruitpoeder is een ook een geweldige scrub.

Gebruikt als een scrub tegen puistjes kan amla poeder helpen de bovenste oude huidcellen af te breken en je natuurlijke, stralende huid eronder te onthullen.

Deze amla gezichtsbehandeling kan ook helpen vergrote poriën te verkleinen en de stevigheid van de huid te herstellen door de collageenproductie te stimuleren met zijn vitamine C-gehalte en andere gunstige antioxidanten.

Voorzorgsmaatregelen voor de huid met amla poeder

Voordat je dit amla gezichtsmasker voor de vette huid en puistjes gebruikt, kan je beter een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Vanwege zijn samentrekkende eigenschappen, kan amla poeder gezichtsmasker de huid strakker maken en is daarom niet geschikt voor de mensen met een droge huid.

Zoals bij elke nieuwe huidbehandeling is er een kleine kans op een allergische reactie. Ik heb nooit gelezen dat iemand een allergie voor amla heeft, intern ingenomen of lokaal gebruikt, maar als je weet dat je een gevoelige huid hebt, is het raadzaam om een test uit te voeren voordat je het gebruikt.

Maak hiervoor het onderstaande mengsel en breng het aan op je arm. Laat het ongeveer 10 minuten werken. Was het af en wacht een uur.

Als je geen allergische reactie krijgt, kan je het aanbrengen op je gezicht. Natuurlijk is ieders huid anders, dus je weet niet zeker van het resultaat dat je krijgt, tenzij je het zelf probeert.

Hoe maak je een Amla gezichtsmasker tegen puistjes en vette huid

Basis amla recept tegen puistjes

Ingrediënten
1 tl amla poeder
2 el water (warm)

Bereiding:
Het basis amla gezichtsmasker tegen puistjes is heel gemakkelijk te maken.
• Plaats gewoon een theelepel amla poeder in een kom en meng langzaam met een beetje warm water tot een natte pasta.
• Breng het aan op je gezicht en zodra het masker droog begint te worden kan je het wassen met water.

Hieronder is een ander variatie op dit gezichtsmasker tegen puistjes en vette huid. Als je niet zeker weet welk huidtype je heeft, doe dan hier de ayurveda test.

Acne en vette huid: (kapha huid)

Ingrediënten:
2 el citroensap
1 tl amla poeder
1 el honing
1/2 tl kaneel

Citroensap:
Citroen is een antioxidant en bevat een hoge hoeveelheid vitamine C. Het is een krachtige huid reiniger en heeft sterke antibacteriële en antivirale werking.

Honing:
Rauwe honing absorbeert onzuiverheden uit de poriën en hydrateert de huid. Het vermindert ontstekingen en roodheid. Er wordt gezegd dat honing ook anti-aging eigenschappen heeft.

Kaneel:
Kaneel is samentrekkend en heeft een uitdrogende werking op de huid, wat perfect is tegen acne en een vette huid.

Bereiding:
• Doe rauwe honing, vers citroensap, kaneel en amla poeder in een kom.
• Meng het mengsel met een lepel.

Maskers tegen puistjes met citroensap kunnen een beetje irriteren als het wordt aangebracht. Kort en mild prikken is normaal, maar als dit overdreven is of toeneemt, spoel het dan af met wat water en breng wat rozen water aan op de huid.
Mensen met een gevoelige huid kunnen beter citroensap vermijden.

Gebruiksaanwijzing
• Was je gezicht eerst met warm water (neem acne zeep) en bij voorkeur een reiniger zonder chemicaliën.
• Breng het amla masker op je gezicht en hals aan en wrijf zachtjes in cirkelvormige bewegingen naar boven.
• Laat het masker ongeveer 10 minuten inwerken of tot het droog wordt. Recepten met citroensap kunnen irriteren. Als je klaar bent, was je de huid grondig af.

Gebruik dit masker tegen puistjes en vette huid twee keer in de week.

Hoewel er een eerste verbetering zou moeten zijn, kan het een paar weken duren voordat je de voordelen ziet. Uiteraard kunnen maskers veel doen, hoewel een echt mooie en stralende huid komt van de juiste voedingsmiddelen.

Er is niets beter dan preventie door middel van een gezonde levensstijl. Volgens de ayurvedische huidverzorging komt schoonheid van binnen uit.

Ik ben er persoonlijk achter gekomen dat het verwijderen van geraffineerde suiker en chemische voeding (slechte E nummers) helpt.